טיפול בציפורן עבה

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

27/09/2011 | 23:03 | מאת: שלום

שלום, לפני שנים רבות, בעקבות בעית ציפורן חודרנית ברגל, עברתי ניתוח בו הוצאה הציפורן כולה. הציפורן גדלה בצורה לא תקינה (עבה), והצהיבה. רק בשנים האחרונות התחלתי לטפל בענין באמצעות רופא עור. בתחילה אובחנה פטרת, והטיפול שניתן לי כלל סוגים שונים של כדורים ומשחות. הטיפול לא הועיל והפסקתי אותו. בשנה וחצי האחרונות התחלתי שוב לטפל בענין, ושוב ניתנו לי כדורים שונים, ומשחות שונות, טלק ועוד. במסגרת זו השתמשתי גם (בין יתר כל המשחות) באגיספור ובקילוף הציפורן לחלוטין. אולם למרות השימוש בטלק ובמשחות הציפורן שבה וגדלה בצורה לא תקינה (עבה). בבדיקה מיקולוגית שנערכה לפני כחודש לא אובחנה פטרת בציפורן ורופא העור ציין כי ייתכן שהבעיה נובעת מהניתוח (טראומה). הוצע לי לנסות משחה בשם SILILEVO. ברצוני לשאול מה זו המשחה הזו, האם יש בה כדי להועיל, והאם יש פתרונות נוספים למצב הבעיתי של הציפורן. תודה.

16/10/2011 | 21:01 | מאת: ד"ר ריאד קאסם

אין לי נסיון עם הטיפול הזה. לא נראה לי שזה מזיק. בעייתך מחייבת בדיקת מומחה ולא ניתן להחליט על טיפול רק על סמך התיאור שלך.

מנהלי פורום פטרת הציפורניים