מניעת הידבקות

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

14/09/2011 | 20:16 | מאת: טינה

שלום רב, יש לי פטרייה ב2 ציפורני הרגליים ומתחילה כנראה בעוד ציפורן. אני הולכת לבצע בדיקת מיקולוגיה רק בעוד כחודש ולהתחיל טיפול אז (טיפול קודם בלק וכדורים לא עזרו) אני מאוד חוששת מהדבקה של ציפורניים בריאות ברגליים ועוד יותר בידיים. מה הם אמצעי מניעה שניתן לנקוט כדי למנוע זאת? האם חיטוי באלכוהול יכול לעזור? האם פטריה יכולה לעבור מציפורן לציפורן דרך גרביים / נעליים? תודה רבה מראש !

17/09/2011 | 14:16 | מאת: ד"ר ריאד קאסם

באופן עקרוני כל מה שגורם למגע הדוק וקרוב בין ציפורן בריאה לחולה עלול לגרום להדבקה. ולכן כל מה שהזכרת עלולים להיות הסיבה להדבקה. הרבה אין לך מה לעשות למעט להתחיל הטיפול.

17/09/2011 | 15:39 | מאת: טינה

היות והרופאת עור תיתן לי טיפול רק לאחר תוצאת הבדיקה (בעוד חושיים) האם יש טעם בינתיים להישתמש במשחה אנטיפטרייטית או לק כדי להקטין את הסיכון להדבקת הציםורניים האחרות? תודה

מנהלי פורום פטרת הציפורניים