כאבים בגלים דוקרים במצע ציפורן האגודל ביד

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

17/08/2011 | 17:11 | מאת: ניצה

מזה כמה שבועות סובלת מידי בכל יום בגל של כאב חד ורוקר בבוהן היד .הכאב מתחיל מבסיס הציפורן וזורם לאורך האצבע. כרגע אני בחופש בחו"ל וחייבת תרופה . האם מריחת משחת עיניים אנטיביוטית יכולה לעזור במקרה שזה דלקת חיידקית, או האם יתכן שסוג כאב כזה יכול להיגרם בגלל פטריה? ואם כן מה אפשר לקנות בבית מרקחת ? אני לא רוצה לפנות לרופא בחו"ל וחוזרת רק בעוד 3 שבועות . יש ברשותי גם אנטיביוטיקה בבליעה "מוקסיויט פורטה" האם זה שווה בסיון להתחיל לקחת? אודה מאוד על עזרה ראשונה בעצה

20/08/2011 | 23:42 | מאת: ד"ר ריאד קאסם

קשה לקבוע טיפול כשלא יודעים במה מטפלים: קימות מספר סיבות לכאבים, אך פטרת אינה אחת מהן. ייתכן ומדובר בדלקת שאינה על רקע חיידקי, בכל אופן משחה מקומית לא אמורה לעזור ואם כבר אזי עדיף טיפול אמפירי במוקספן - במידה ואינך רגישה וכמוב לקחת נוגדדי כאב.

מנהלי פורום פטרת הציפורניים