פטריה בציפורן???

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

04/08/2011 | 11:16 | מאת: לילי

לפני שנתיים עברתי טיפול כימותרפי. במהלך הטיפול החלו להופיע כאבים בבוהן כף הרגל. האונקולוג אמר שאין לי שם כלום, אבל זה מאוד כאב. הלכתי לפדיקוריסטית, חשבתי אולי המדובר בציפורן חודרנית. גם היא לא ראתה דבר, טיפלה בבעדינות. לאחר מכן, הציפורן החלה לגדול ולהתנתק מהאצבע עד לסיום הפרשה. כיום, שוב מופיעה אותה התופעה, כאבים באצבע, לא נראית שום אדמומיות, שום סימן מלבד התנתקות של הציפורן מהאצבע. האם יתכן שיש לי פטריה? לפי מה שקראתי, פטריה לא כואבת. הטיפול הכימותרפי היה AC. אדריאמיצין וסיטוצין (משהו כזה)... לא אמור להשפיע על הציפורניים לפי מיטב הבנתי... או שלא הבנתי נכון. בכל אופן, עבר המון זמן... הזמנתי תור לרופא עור אבל עדיין, יקח עוד כמה שבועות.

09/08/2011 | 08:07 | מאת: ד"ר ריאד קאסם

אתה מתאר היתנתקות של הציפורן ממיטתה שיש לה סיבות רבות ומגוונות אך לרוב הסיבה הינה לחץ מיכני מקומי. יש לודא שאין מדובר בזיהום חיידקי או פטרתי היכול להתלוות למצבים אלה. הטיפול יוחלט בהתאם לסיבה שגרמה להיתנתקות.

09/08/2011 | 08:52 | מאת: לילי

מנהלי פורום פטרת הציפורניים