טרבינפין או ספורנוקס

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

25/07/2011 | 05:58 | מאת: ורד

שלום, יש לי פטרייה בבוהן רגל ימין וכעת לאחר שלוש שנים סימנים ראשונים של פטרייה בבוהן רגל שמאל. ערכתי תרבית פעמיים ונמצא בשתי הפעמים כי יש פטריה בציפורן אך לא נמצא סוג הפטרייה. כעת הרופא רשם לי טרבינפין למשך 3 חודשים. שאלותיי: 1. האם לא עדיף ספורנוקס, כי לא ידוע סוג הפטרייה וספורנוקס למיטב ידיעתי מכסה טווח יותר רחב? 2. האם 3 חודשים מספיק? תודה רבה, ורד

31/07/2011 | 01:55 | מאת: ד"ר ריאד קאסם

ההפך הוא הנכון: טרבינפין מכסה באופן יעיל יותר זנים רבים של פטריות. אני מסכים איתך: כשהבוהנות מעורבות אני ממליץ על ארבעה חודשי טיפול.

08/08/2011 | 14:56 | מאת: nava

לקחתי 7 שבועות טרבינאפין למרות בדיקות תפקודי כבד תקינות,נפגע מיח העצם והניוטרופילים שלי ירדו לאפס כלומר המערכת החיסונית נפגעה אושפזתי בבידוד כמה ימים ואז קיבלתיזריקה לעידוד יצירת ם יצאתי בנס תיזהרו מכדורים!! טפלו רק חיצוני!!!

מנהלי פורום פטרת הציפורניים