פטרת בכל הרגליים

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

21/06/2011 | 18:28 | מאת: נימי

שלום, אני בן 30 חולה FMF מטופל בקולכיצין, מזה 12 שנה יש לי פטרת בציפורן ואט אט זה מתפשט לשאר הציפורניים, יש מצב שכולם כבר נגועות? ניסית לקחת כדורים שניתנו לי מרופא העור אך זה עשה לי תופעות לוואי והחלטתי להמנע, אני לא יודע מה לעשות, חשבתי על הלייזר-אך זה לא מבטיח הצלחה, רופא ותיק אמר לי שזה לכל החיים וכל מה שיש זה לטפל בזה אסטטית כי אין לזה השלכות משמעותיות, כל הרגל של יבשה ומתקלפת, לעיתים רחוקות זה אף מגרד,שמעתי על אפשרות להרעיל את הפריה ע"י שימוש בכלור(מבריכה), יש בזה סיכון? בפורום אחר שמעתי שזה מפטריה בקיבה בכלל שמשפיעה על כל הגוף,דוקטור, יש תקווה לטיפול?

24/06/2011 | 00:34 | מאת: ד"ר ריאד קאסם

הטיפול שציינת לא נראה לי מזיק אך לבטח גם לא ירפא את בעייתך. אין קשר בין הפטרת שתיארת לבעיית קיבה כלשהי. הטיפול הומלץ בפטרת של הציפורניים הינו סיסטמי, כמובן זאת לאחר התאמת הטיפול לממצא של הפטרת שצומח בתרבית המיקולוגית. ממליץ שתשקול זאת בשנית לאחר הערכה מחודשת של המומחה לרפואת העור.

מנהלי פורום פטרת הציפורניים