פס שחור לאורך הצפורן - האם פטריה?

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

26/03/2016 | 18:04 | מאת: ע.פ

מזה מספר חודשים יש לי פס שחור לאורך הצפורן הגדולה ברגל. הוא אחיד בגודלו, צומח עם הצפורן, ולא נעלם או משתנה הייתי אצל רופא עור שהחליט שזו פטרת, ושלח לבדיקת פטריה. האמנם פטרת? לא הצלחתי בשום דרך בה חיפשתי למצוא סיטואציה דומה שאובחנה כפטריה. הפדיקוריסטית שלי צחקה עלי כשאמרתי לה שזו פטריה וטענה שהיא בכל שנות נסיונה הרב לא ראתה פטריה שנראית כך. אז השאלה שלי היא האם פס שחור לאורך הצפורן שהופיע לו פתאום, אכן סימפטום לפטריה? תודה

באם התרבית שלילית צריך לבדוק הציפורן בדרמסקופ ולפי זה להחליט אם צריךלקחת ביופסיה

מנהלי פורום פטרת הציפורניים