פטריה באמה כבר 3 שנים

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

12/03/2016 | 17:00 | מאת: יעל

הנני סובלת מקנדידה כבר 3 שנים. טופלתי שנה פלוקאנול, לא עזר. לאחר מכן 3 חודשים באיטרנול, לא נראה שום שיפור. הציפורן ממשיכה להתנתק משני צידיה כשאני גוזזת בכל פעם למנוע חדירת מים והחמרת במצב. כחודשיים לאחר שסיימתי את האינטרול פניתי לרופא עור שלי נואשת וביקשתי תרבית נוספת. התוצאה הראתה קנדידה פרופאליסיס. הוא נתן לי טרבינאפין ל 3 חודשים כמובן עם בדיקות דם לתפקודי כבד בכל חודש. האם הטיפול שקיבלתי הוא נכון? או שמה עליי לפנות למומחים בבתי חולים. כרגע אני כשבוע וחצי עם הטרבינאפין לא רואה עדיין שיפור כלשהוא.

מצד אחד איטרנול הינו טיפול טוב לקנדידה מצד שני קנדידה פראפיסלוזיס אינו נחשב זן פטוגני במקרים כאלה צריך לחזור על תרביות עד 3 פעמים

25/03/2016 | 02:15 | מאת: יעל

מנהלי פורום פטרת הציפורניים