פטרת ציפורניים וכדורים

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

26/09/2015 | 14:34 | מאת: צליל

שלום, אני בת 37 וחצי. יש לי במשך שנים פטרייה במספר ציפורניים ברגל. תמיד ניסיתי ללא תכשירים, שמן עץ התה, חומץ, חימר, ים המלח. כלום לא עזר, רק שיפר לזמן קצר. פחדתי לקחת כדורים בגלל ההשפעה על הכבד והגוף. עכשיו כבר נמאס לי כי כלום לא עובד. יש לי מספר שאלות: 1. אם עשיתי בדיקה במעבדה לפני שנה וחצי, היא עדיין תופסת או שאצטרך לעשות את כל התהליך הארוך מחדש לפני שלוקחת כדורים? 2. אם באמצע התקופה שבה אקח כדורים אכנס להריון יהיה עלי להפסיק? 3. האם הכדורים פוגעים בפוריות? 4. כמה זמן צריך ליטול את הכדורים? תודה רבה ושנה טובה צליל

שלום צליל כל רשימת התכשירים שציינת אין בהם כדי לפתור את פטרת הציפורניים ולשאלותייך ראשית יש להבדק אצל מומחה בתחום ולבצע בדיקות רלוונטיות ולקבל איבחון מדוייק במידה ויומלצו כדורים - הרי שאין אמת שכדורים אלו ( טרבינפין ואיטרנול ודומיהן ) אין בהם שכיחות יתר של פגיעה כבדית - כלל וכלל לא !!!! רצוי בדיקה מחודשת בהריון רצוי להפסיק עם הכדורים הכדורים האנטיפטריתיים שציינתי אינם פוגעים בפוריות משך זמן הטיפול הממוצע הינו 3-4 חודשים כל טוב פרופ' שמר

20/10/2015 | 23:17 | מאת: צליל

ד"ר שמר, תודה רבה על תגובתך. לא הבנתי את המשפט הבא: "במידה ויומלצו כדורים - הרי שאין אמת שכדורים אלו ( טרבינפין ואיטרנול ודומיהן ) אין בהם שכיחות יתר של פגיעה כבדית - כלל וכלל לא !!!!" לא הצלחתי להבין, האם השכיחות גבוהה בפגיעה בכבד או שכיחות נמוכה? תודה רבה

מנהלי פורום פטרת הציפורניים