פטרייה באמה ביד

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

01/08/2015 | 09:48 | מאת: יעל

שלום דוקטור. אני כבר ממש נואשת לפני שנתיים בערך גילו פטרייה באמה, הציפורן התנתקה ממקומה וגם אחרי טיפול של 10 חודשים בפלוקאנול לא התאחתה. חקרתי קצת והצעתי לרופא המטפל לנסות את המשחה "הוניסטר" בנוסף לכדורים. הפלא ופלא הציפורן החלה לגדול כשהיא צמודה למיטת הציפורן. לאחר כעוד חודשיים הפסקתי ליטול את הפלוקאנול הכל היה בסדר . אבל אחרי שלושה חודשים שוב חזרה הפטריה עם כל התופעות דל התנתקות הציפורן. שוב חזרתי לכדורים ולהוניסטר. הכל צמח בחזרה כמו שצריך. הפסקתי את הכדורים לפני 3 חודשים ועכשיו אני רואה דוב את הכתם החום הנודע של תחילת הפטריה. מה עליי לעשות עכשיו? אני מאוד פוחדת מהכדורים, אולי צריך טיפול אחר? אולי הפטריה עמידה בפני הפלוקאנול?

פלוקנול אינו הטיפול המומלץ לפטרת ציפורניים צריך לקחת משטח ולשקול טרבנפין או ספורנוקס

מנהלי פורום פטרת הציפורניים