לאחר טיפול בלייזר - יש לי הרבה מה לומר

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

15/06/2015 | 17:41 | מאת: נתנאל

טוב אז חשוב לי לומר קודם כל , שעשיתי טיפול בלייזר לפני 3 שנים , ב-2 בוהנות ברגל , נעשת בדיקת תרבית לאחר הטיפול והתוצאה יצאה שאין פיטריה. נתתי לציפורניים לצמוח אבל הם צמחו באופן די מוזר עבה וצהבהב בקצוות שכל פעם שייפתי ואף פעם לא הגיעו לגודלם הטבעי. לא כל כך יחסתי לזה חשיבות חזרתי לעוד 2 טיפולי לייזר ומאז התגייסתי לצבא , עכשיו לאחר שסיימתי את השירות הצבאי שלי , אני מסתכל על הבהונות והם נראות רע , צהבהבות (הימנית נראת יותר טובה מהשמאלית) ועבות וקצרות. הלכתי לרופא עור והוא טען שהפטריה לא עברה והביא לי כדורי ביטרופין Terbinafine למשך 4 חודשים , התחלתי לקחת את הכדורים אני כבר לוקח אותם שבוע , כדי להלחם בפטריה בכל הכוח רכשתי תכשיר למריחה פעם ביום בלילה לפני השינה בשם EMTRIX גם בכדורים + משחה התקשרתי למכון לייזר (לאחר 3 שנים) היא אמרה שיש לי אחריות 5 שנים ואם אני רוצה אני יכול לחזור לטיפול של 10 שקל לאצבע שיוף+לייזר. ועכשיו לשאלה שלי האם כדאי לי להמשיך בטיפול כדורים + משחה אמטריס בלבד או שכדאי לשלב כדורים + משחה + סדרת טיפוליי ליזר ? האם כדאי לוותר על הלייזר ולהשאר רק בטיפול כדורים והמשחה או שכדאי ללכת ממש על כל הקופה ולהוסיף גם לייזר ?

שאלה מצויינת ראשית תוצאת בדיקה מיקולוגית שלילית - אינה שוללת המצאות פטרת ישנם מצבים לא מעטים שיש לקחת באופן יסודי את הדגימה ומהמיקום הנכון על מנת לגלות את הפטריה לייזר לכטיפול לפטרת הציפורן טרם הוכח כטיפול אפקטיבי- בפני עצמו - אך בשילוב עם טיפול מקומי ובוודאי עם טיפול סיסטמי עשוי לתת תוצאות טובות יותר

מנהלי פורום פטרת הציפורניים