פטריה או מה?

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

04/05/2015 | 07:40 | מאת: adi

קראתי כמה מההודעות הקודמות וכמו אצל אחרים גם אצלי אחת הציפורניים בכף הרגל שינתה צבע לצהבהב, נעשתה יותר עבה עם שיכבת עור רכה יותר מתחת. הייתי אצל רופא עור שנתן לי תרופה בשם KERATOSPOR, שאמורה להמיס במשך חודש את הציפורן ואחכ עלי להגיע אליו להמשך טיפול. האם לא כדאי לבצע תרבית כפי שהצעת כאן לפני תחילת הטפול כדי לוודא שזו פטריה, לפני שאני מתחילה להמיס ציפורן? ואם זו לא פטרייה מה זה עוד יכול להיות?

שלום עדי אכן רצוי לבצע בדיקה לפטרת טרם התחלת הטיפול - וזאת על מנת שלא נקבל תבובה שלילית כזובה . זאת היות וקראטוספור מכילה מרכיב אנטיפיטרייתי - ביפונזול - יתרה מזו ניתן יהיה לשלב טיפול סיסטמי יחד עם הקראטוספור

מנהלי פורום פטרת הציפורניים