פטרת ?

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

30/11/2014 | 03:29 | מאת: אבי

שלום, לפני זמן רב שמתי לב כי חלק מציפורני הרגליים מתחיל להתקשות ולהתעבות (הזרת והציפורן שלידה) עד כדי כך שאת הציפורן בזרת ולידה קשה מאוד לחתוך בשל עוביה וכשמצליחים נשאר חלק מאוד קטן של הציפורן. בנוסף לפני מעל חצי שנה החל גרד ברגל שמאל על כף הרגל וגם בין האצבעות. הגדר הוא התקפי, אני יכול שלא להרגיש כלום ופתאום (בעיקר בערב אך לאו דווקא) אני מתחיל לגרד את המקום ואז מתחיל מעגל קסמים שבעקבות הגרד הצורך לגרד את המקום גובר. (בין האצבעות ישנו עור שמתקלף ובעקבות הגרד המקום שורף מעט בעת מקלחת או פישוק האצבעות). בנוסף גם אצבעות הרגליים וגם באצבעות הידיים הציפורניים מחוספסות (חלקן יותר וחלקן פחות) ונראים בהן כמו שקעים קטנים. מה גם שחלק מציפורני הידיים נשברות עם הזמן. האם כל המתואר מקורו בפיטריות או שגם בתסמינים של פסיאוראזיס ? האם וכיצד יש לטפל והאם ניתן בכלל להחזיר את הציפורניים למצבן הבריא ? האם סימנים אלה בציפורניים יכולים להצביע על מחלות ו/או מצבים חולניים אחרים בגוף המשתקפים בציפורניים ? מודה מאוד לתשובה למרות אורך השאלה.

השינויים שהזכרת יכולים להיות על רקע פסוריאזיס וגם על רקע פטריות במידה ואין לף פסוריאזיס בעור הסיכוי שיהיה לך בציפורניים קלוש אך קיים על מנת להבדיל בינהם והחליט על צורת הטיפול יש צורך במשטח-תרבית אצל רופא עור

מנהלי פורום פטרת הציפורניים