נפיחות של בלוטת הלימפה

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

01/06/2014 | 14:03 | מאת: צחי

לפני כשנה החלה אצלי נפיחות במפשעה בצד ימין שהלכה והתגברה עד לכאבים חזקים, נבדקתי ע"י כירורג וכן נעשה אקו, ונשללה אפשרות של בקע. לפני מספר חודשים איבחן הרופא שאני סובל מפטרת הציפורניים ברגל ימין ושהנפיחות היא של בלוטת הלימפה הימנית והמליץ על 3 חודשים של טרבינאפין נגד הפטרת, הוא גם אמר שריפוי הפטרת יגרום להורדת הנפיחות בבלוטת הלימפה בצד ימין. סיימתי את הכדורים לפני כ-4 שבועות לאחר נטילה במשך 3 חודשים, הגדילה של הציפורן נראית בריאה כעת, וגם הנפיחות והרגישות של בלוטת הלימפה הימנית השתפרה אך לא נעלמה לגמרי, עדיין מעט נפוח ורגיש. מה לעשות כעת ? האם להמתין עוד זמן עד לירידת הנפיחות ? האם לוקח לנפיחות זמן רב כל כך לרדת ? האם לקחת עוד מהכדורים נגד הפטרת ? או אולי בכלל משהו נוסף אנטיביוטי ? אני מתגורר בהולנד, אשמח לחוות דעתך בבקשה...

הטרבנפין ימשיך לעבוד על הציפורניים גם כחצי שנה אחרי הפסקתו כך שצריך לחכות כחצי שנה אחרי ההפסקה עד לשיפור מקסימלי באשר לנפיחות במשפעה יש להוועץ ברופא שבודק איתך

מנהלי פורום פטרת הציפורניים