טיפול בגיל הקשיש

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

09/03/2011 | 12:40 | מאת: שלומית

אשמח לתשובתך האם נהוג להגביל תרופות סיסטמיות עד גיל מסוים? אבי בן 77 סורב עי מספר רופאי עור לקבלת מרשם כזה בתואנה שהסיכון להפרעה כבדית גדול. מה דעתך לטפל באי הנוחות המקומית (המאד קשה אצלו) בתרופות המקלות על כאבים נוירופתיים? תודה מראש

באופן עקרוני אין מניעה לטפל בתרופות סיסטמיות (כדורים דרך הפה ) באנשים מבוגרים . אך עקב העובדה שאנשים מבוגרים נוטלים תרופת אחרות ובמקביל הם סובלים ממגוון מחלות שחלקן גורמות לעלייה באנזימי הכבד,לכן רצוי עד כמה שניתן להמינע ממתן טיפול ססטמי לאותם אנשים מבוגרים.אם בכל זאת יוחלט על מתן טיפול ססטמי,יש לעקוב מקרוב אחר תפקודי כבד ובמיוחד לבדוק האם ניתן לשלב טיפול אנטי פטרייתי ססטמי יחד עם מכלול התרופות שאותם חולים נוטלים. בברכה,ד"ר שמר

מנהלי פורום פטרת הציפורניים