תוצאת בדיקת דם לאחרו חודש שימוש בטרבינאפין

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

11/03/2014 | 15:39 | מאת: רועי

שלום לפני חודש וחצי בצעתי בדיקת דם טרם התחלת טיפול בפטרת ציפורניים. תוצאת תפקודי כבד היו תקינות. בספירת הדם שנלקחה גם כן, נראה היו ספירות כדוריות דם לבנות מעט מתחת לנורמה - 4.3 לא ייחסתי לזה חשיבות, היות ובאותו יום בדיוק התחלתי להרגיש ממש לא טוב והייתי חולה למשך שבוע. ב- 14/02 התחלתי טיפול בטרבינאפין 250 מ"ג ליום, שניתן ע"י רופאת העור. שלשום, 3 שבועות לאחר שהתחלתי את הטיפול,עשיתי בדיקות דם נוספות למעקב. תפקודי הכבד נותרו תקינים, אך ה- WBC ירד מ- 4.3 ל- 3.6 . באינטרנט ובעלון התרופה קראתי כי בשימוש בתרופה תיתכן תופעת לוואי של ירידה של WBC ושל הטסיות (ירדו גם כן מ- 170 ל- 156). האם מוכרת השפעה של שימוש בתרופה על ערכים אלה? האם ניתן לשייך את הערכים לתרופה? ובכל מקרה, מה ההמלצה להמשך? תודה רבה

אכן טרבנפין יכול להוריד הספירה הלבנה יש להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי המשך הטיפול

מנהלי פורום פטרת הציפורניים