כפר הנשיא

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

23/11/2010 | 10:04 | מאת: ארי לוין

הבן שלי היום בן 13 סבל מאד מדלקות אוזניים כשהיה קטן ועבר 3 ניתוחים להשתלת צינוריות, בשנים האחרונות חל שיפור למרות שעדין יש לו דלקות כמה פעמים בשנה,עור התוף שלו ניראה תמיד כמו אחרי מלחמה בעיקבות כל הניתוחים והפעמים שעור התוף התפוצץ בגלל הדלקות, והשמיעה שלו לא מעולה אבל בגדר בסדר לילד שעבר כל כך הרבה. לאחרונה הוא סובל מגירודים האוזניים ולפעמים גם ציפצופים ואי נוחות. השאלה שלי היא האם יש דבר כזה השתלת עור תוף חדש? והאם יכול להיות שזה יתן לו קצת שקט בעיניין האוזניים, וקצת יותר איכות חיים, בכללי הוא ילד בריא, ספורטאי מצטיין ושחקן כדורסל בחסד, מחכה לתשובתך תודה,

שלום רב,ממעט האינפורמציה שנתת(גם אם נדמה לך שהיא רבה)קשה לי מאוד לתת לך חו"ד חד-משמעית ,ויחד עם זאת ,במידה ועור התוף כיום סגור-אפילו אם הוא מצולק מאוד,המלצתי לא לחשוב על השתלת תופית חדשה!נכון שצריך לראות אם אין בעיה כל שהיא באוזן תיכונה(מאחורי התופית)שמצטרפת לבעיות העבר באוזנים...אבל עקרונית תופית מקורית במצב קליני סביר תמיד עדיפה על הסיכון הניתוחי והסיבוכים האפשריים בתיקון.שוב, הכל בכפוף למצב השמיעה כיום ולתפקוד אוזן תיכונה אצל בנך..בנושא הגירודים באוזן זו ,במידה ועור התוף סגור כנראה שאינם קשורים לבעיות העברמהן סבל בנך. ד"ר בכר

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול