תינוק בן חצי שנה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

14/02/2016 | 15:41 | מאת: מיטל

שלום רב, בני בן חצי שנה, כחלק מבירור שהוא עובר עקב עיכוב התפתחותי בראייה, הוא עבר בדיקת bera לפני כחודש. לפני מספר ימים קיבלנו תשובה שיש לו ליקוי שמיעה בינוני ושעלינו לקבוע תור לרופא אאג ולבדיקת bera טונאלי תחת סדציה בהקדם. היינו אצל רופא אאג שבדק לו את האזניים עם מיקרוסקופ ואמר שהכל תקין ולכן יש לשער שזו בעיה עצבית. יש לי מספר שאלות- 1. עד כה לא חשנו שיש לו איזשהו ליקוי שמיעתי (אולי היינו טרודים מדי מהלקות הראייתית) והוא עבר בהצלחה את בדיקת הסינון בבית החולים. יתכן שבדיקת הברה איננה מדוייקת? 2. מה זה אומר ליקוי בינוני? הבנתי שיתכן ויצטרך מכשיר שמיעה... אבל מה זה אומר? עד כמה הוא שומע? (אם בכלל אפשר לאמוד זאת) 3. דבר נוסף, הוא מרבה להרעיש ברעשנים למיניהם, האם זה אומר לדעתכם שהוא שומע משהו מזה? 4. הוא מקשקש הברות וקולות למיניהם, זה לא סותר את חומרת הליקוי שנמצא בבדיקת הברה? 5. ודבר אחרון, בדיקת הברה הטונאלי נקבעה רק לעוד חודשיים כשהוא יהיה בן שמונה חודשים ובטח יקח עוד חודש עד שנקבל את התשובה... זה לא עיכוב גדול מדי מבחינת שיקום שמיעה לשם רכישת שפה? סליחה על האורך, אנחנו כבר מספר חודשים בלופ עם כל עניין הראייה ונושא ליקוי השמיעה נפל עלינו כרעם ביום בהיר. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי להבין קצת יותר. תודה רבה (: מיטל

מיטל שלום רב, על מנת לענות לשאלות שאת מעלה ולקבל את כל המידע הרלוונטי אני מציעה שתפני לאחד מהמרכזים המטפלים בילדים עם ירידה בשמיעה הקרוב למקום מגורייך (מיח"א, שמע קולנו, שמעיה, AV). במרכזים אלה ישנו צוות רב תחומי בעל ניסיון וידע רב המטפל בתינוקות וילדים שיש להם ירידה בשמיעה ואני בטוחה שתוכלי למצוא שם אוזן קשבת ולקבל הרבה מידע, סיוע וליווי בתהליך אותו אתם עוברים. בהצלחה טלי

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול