ירידה קלה בשמיעה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

12/09/2015 | 15:22 | מאת: אייל

שלום אני בן 34, בריא בד"כ. מזה זמן מה חש בתופעה שבזמן חשיפה לרעש חזק במיוחד (ארועים לעיתים רחוקות וכו') יש מעט עיוות של הקול באוזן ימין. הופנתי לבדיקת שמיעה ובה נמצא: ירידת שמיעה הולכתית דו"צ עד 30 דציבל מימין ומשמאל, מעט חמורה יותר מימין. SRT 10 מימין ו-15 משמאל, דיסקרימנציה 100% דו"צ. טימפנומטריה AD מימין ו-A משמאל. בבדיקת BERA דם תגובה תקין ב-2 האוזניים. זמן ההולכה בגזע המוח תקין ב-2 האוזניים. כל הגלים המצופים הופיעו בזמני חביון בתחום הנורמה. אוטוסקופיה - תקינה דו"צ. ניגשתי לרופא שהעלה חשד שמדובר בהתחלה של אוטוסקלרוזיס, והציע רק לעקוב. (אין רקע משפחתי). בקריאה באינטרנט על המחלה, ראיתי שבחלק מהאתרים מוזכר טיפול בסודיום פלואוריד שיכול לעכב את התקדמות המחלה. כמובן שאם יש משהו שיכול למנוע החמרה בשמיעה, הייתי מעוניין לנסותו... האם לדעתך כדאי לקחת? האם קיימות תופעות לוואי שכיחות שבעטין כדאי להמנע? תודה

שלום רב, מהאינפורמציה ששלחת לא ברור שמדובר באוטוסקלרוזיס ואכן גם הרופא רק העלה "רעיון" כזה! חד משמעי אין לדעתי להמליץ על טיפול בסטרואידים (שלהם השפעה רחבה על מגוון מערכות ואיברים בגוף) בניסיו לעצור תהליך שבכלל לא ברור מהו. מהמעט שכתבת לדעתי עליך להשאר במעקה אודיולוגי וע"י רופא מומחה בתחום ולעקב אחר ההתפתחות (במידה ובכלל תהיה..) בברכה ד"ר בכר

21/09/2015 | 08:16 | מאת: אייל

ולא על סטרואידים. הרופא בדק את האוזן וכיוון שבבדיקה לא מצא הסבר לירידת שמיעה הולכתית, חשד שמדובר באוטוסקלרוזיס.

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול