חרשות באוזן אחת

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

21/05/2014 | 12:11 | מאת: אבנר

שלום רב מאז היותי בן 10(לפני 48 שנים) אני חירש באוזן שמאל+ טינטון קבוע בשל פגיעה בעצב השמיעה ככל הנראה כסיבוך של מחלת החזרת. רופא הגדיר בזמנו את המצב כ- dead ear. האם ניתן כיום לעשות משהו בהקשר?

אבנר שלום רב, לחרשות חד צדדית יכולות להיות השפעות רבות על חיי היומיום והיא בהחלט פוגעת גם ביכולת למקם את הצליל במרחב ובהבנת דיבור בתנאי רעש. אנשים הסובלים מליקוי שכזה מתמודדים יום יום עם קשיי תקשורת שונים. כיום ישנם פתרונות שונים לליקוי שכזה ואני מציעה שתפנה למכון שמיעה על מנת לברר מהם הפתרונות המתאימים לך. בהצלחה טלי

שלום אבנר, אני מניחה שניסית לקבל טיפול עבור הטינטון בעבר. מרכזים רבים בעולם מציעים ניתוח שתל שבלול למצב בו האוזן היא dead ear המלווה בטינטון חמור. כמובן שעליך לפנות למרכז השתלה להערכה ולהתייעצות . בהצלחה נאוה

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול