ירידה קלה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

13/07/2012 | 18:34 | מאת: ירון

שלום.הופנתי לבדיקת שמיעה במכון לאחר שהתלוננתי שתרופה מסוימת שנתנו לי גרמה לי לירידה בשמיעה.מאז שקבלתי את התרופה אני לא שומע דברים בקול נמוך ,לא שומע מה אומרים במקומות ציבוריים,שומע מילים דומות למה שאמרו לי אבל לא בדיוק וכו'.. הפסיקו לי כמובן את התרופה אבל הבעיה בשמיעה נשארה. הרופא עבר על הבדיקה ואמר לי שיש לי ירידה קלה בשמיעה שנובעת ממשהו עיצבי אבל אין טיפול ושמכשיר לא יעזור לי. האם כך הדבר??אמנם אני צעיר אבל זה מפריע לי מאוד ביום-יום.האם כדאי לבקש יעוץ נוסף? מה זה בכלל ירידה עצבית?

שלום רב, אכן יש מספר תרופות שיכולות לגרום לפגיעה בשמיעה אך הן נדירות ביותר ובספק אם קבלת אחת מהן,יחד עם זאת כדי שאפשר יהיה להתייחס באופן ספציפי עליך לצרף בדיקת שמיעה ישנה- לפני הירידה כביכול ואחת עדכנית. פגיעה עצבית הינה הגדרה לירידה בשמיעה שנגרמת עקב פגיעה בעצב השמיעה ובאוזן פנימית ולא במנגנונים המכאניים שקיימים באוזן התיכונה, ד"ר בכר

25/07/2012 | 18:14 | מאת: ירון

בדיקת שמיעה ישנה.לא צפיתי ,כמובן שזה יקרה וירד לי השמיעה. האם אין טיפול לירידה עצבית בשמיעה?

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול