חירשות פתאומית בשמאל

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

05/04/2019 | 20:01 | מאת: אורלי

שלום רב . לפני כשבוע הרגשתי לחץ אדיר באוזניים שפחת לאחר מס שעות למחרת הבנתי שאוזן שמאל עם אפס שמיעה וירידה חדה בימין מיד פניתי לרופא כרגע מטופלת בסטרואידים במינון גבו וממתינה לMRI ובתהליך ללמידת הנושא ורכישת מכשיר שמיעה לימין .שאלתי היא האם השמיע תחזור לאוזן שמאל כמה זמן זה לוקח . מה תהיה רמת הפגיעה ואם זה הפיך . ובדיקת MRI די מלחיצה אותי האם היא חובה ולמה ? תודה

שלום רב, אכן מצב בהחלט לא נעים ומלחיץ אבל די שכיח. התופעה (כנראה) מוכרת בשם "חירשות פתאומית" אם (!) אני מבין נכון את תיאור האירועים. מדובר בתופעה שרופא אא"ג נתקל בה באופן די שכיח בעבודתו בקליניקה. הסיבה בד"כ אידיופאטית( לא ידועה), יש לעקוב בעזרת רופא מומחה ובדיקות שמיעה חוזרות. ככול שעובר יותר זמן הסיכוי לחזרה לשיגרה קטן. יש לבצע מספר בדיקות ע"י רופאים מדיסיפלינות נוספות כמו: נוירולוג, עיניים ופנימי כולל בדיקות הדמיה(כן, חובה לעשות!) שבדר"כ רק מוציאות מהחשבון אבחנות נוספות נדירות יותר. הטיפול המקובל הוא אכן סטרואידים יחד עם מנה גדושה של סבלנות...בברכת בריאות טובה, ד"ר מוטי בכר

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול