ליקוי שמיעה הולכתי עצבי

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

10/04/2018 | 10:12 | מאת: צילה א

אני ליקוי שמיעה, כרגע אני עם מכשיר שמיעה בשתי האוזנים, הבדיקה האחרונה מראה בצד ימין - ירידה מעורבת בינוני עד עמוקה, בצד שמאל - ירידה מעורבת קלה עד בינוני חמורה, יש לי אוטוסקלרוזיס, וליקוי שמיעה הולכתי, עם אופציה לניתוח barb כי ה-BONE גבולי. השאלה שלי אם כדאי או מומלץ לניתוח הולכתי , האם הוא ישפר ויהיה יותר טוב ודבר שני, רציתי לשאול אם ניתוח כזה מעוות את הפנים, אשמח לקבל תשובה וכל ההשלכות שיכולות להיות בניתוח. בברכה, צילה

צילה שלום ותודה על פנייתך, קיימים מספר פתרונות אפשריים לטיפול בירידה מעורבת בשמיעה. פתרונות ניתוחיים לתיקון הבעיה ההולכתית, מכשירי שמיעה מסוגים שונים (בהולכת אוויר ועצם) וכן מגוון פתרונות ניתוחיים הכוללים שתל מעוגן עצם. היות ואין בידי את בדיקת השמיעה והתמונה הכוללת אין ביכולתי לענות לשאלתך באופן ספציפי. במידה והנך מעוניינת בפתרון ניתוחי, המלצתי היא לפנות לצוות הרפואי (רופאי אא"ג וקלינאי תקשורת) בבית החולים. הצוות יוכל להסביר לך באופן מפורט על האפשרויות העומדות בפנייך על השלכותיהן השונות. בכל מקרה כדאי להתנסות באמצעות מכשירי שמיעה (לפחות 2-3 סוגים) על מנת לעמוד על טיב השמיעה ואיכותה. ישנם סוגים רבים של מכשירי שמיעה בהולכת עצם אשר מותקנים על סרט או קשת, נמצאים בידית משקפיים או כאלו המוצמדים מאחורי האוזן, באופן ייחודי, ללא צורך בקשת או סרט. בשורות טובות, ח. אשר אפרתי M.Sc. קלינאי תקשורת

15/04/2018 | 12:32 | מאת: צילה א

שלום רב, יש לי עוד שאלה נוספת לשאול אותך, יש לי אוטוסקלרוזיס, במקום ניתוח יש לי מכשיר שמיעה, בנוסף יש לי ליקוי שמיעה הולכתי עצבי, מה ההבדל בניהם, האם זה שני דברים בנפרד, וגם שמעתי שהניתוח מעווט את הפנים, אשמח לקבל תשובה כי זה חשוב לי לדעת בברכה, צילה

אוטוסקלרוזיס זו מחלה הפוגעת בעצמימי השמע והביטוי השכיח לכך הוא ליקוי שמיעה הולכתי. כלומר, אטוסקלרוזיס היא קרוב לוודאי הסיבה שבגללה את סובלת מליקוי שמיעה הולכתי. לניתוח לתיקון הבעיה ההולכתית ישנן השלכות רבות, על כן עלייך להיוועץ ברופא אא"ג על מנת שיפרוס בפנייך את כלל התופעות והסיכונים הכרוכים בכך. עיוות של הפנים יכול להיגרם כתוצאה מניתוח, אולם על מנת להבין את הסיכוי לכך במקרה הספציפי שלך, עלייך כאמור לפנות לייעוץ רפואי. בשורות טובות, ח. אשר

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול