שתל שבלול לפעוטה בת 8 חודשים

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

19/01/2018 | 08:43 | מאת: יהודית

שלום רב, בתי בת 8 חודשים לאחרונה נבדקה בבדיקת ברה מס 2.... ולפי קלינאית התקשורת יש בעיה חמורה. יש לי כמה שאלות: ראשית בבדיקת הברה הראשונה היא עברה אוזן שמאל ואוזן ימין לא. לאחר שבעה חודשים לא עברה בשתיהן האם זה ייתכן? האם נוזלים או שעווה יכולים לפגום בבדיקת הברה? האם על סמך בדיקות אלה ניתן לדבר כבר על שתל? אילו בדיקות יש לעשות והיכן? אפילו באופן פרטי. ושאלה אחרונה.... האם בחירשות מוחלטת שתל שבלול יעיל ומפתח את השפה רגיל ? (בהנחה שמטופל בגיל מוקדם) תודה מראש.

יהודית שלום, על מנת לענות באופן מיטבי, עלי לבחון את התוצאות - מידע כללי אינו מספק במקרה זה. ככלל, אני ממליץ לך לברר את שאלת ההבדל בין הבדיקות עם ק. התקשורת שביצע/ה אותן. שתל השבלול מהווה היום פתרון נפוץ ומאד מוצלח, אולם לא ניתן לנבא את תוצאותיו באופן גורף. במידה ואכן נדרשת השתלה של שתל שבלול יש לבחון היבטים שונים במרכז ההשתלה. ניתוחי השתלה מבוצעים כיום במספר רב של מרכזים רפואיים ועלייך לפנות לאחד מהם על מנת לקבל את המידע הרלוונטי לגבייך. בהצלחה ובשורות טובות ח. אשר

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול