אוטופיק דרמטיטיס בעפעפיים

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

13/01/2013 | 00:28 | מאת: אסי

לבתי בת תשע אסטמה ודרמטיטיס קשה בעפעפיים כתוצאה מאלרגיה קשה לקרדית האבק (מעל 100). היא מטופלת כבר שלוש שבועות במיקסטרול משחה סטראואידית לעיניים (שבועים בוקר ולילה ושבוע לילה) הפסקנו את השמוש לפני כשלושה ימים והיתה לה התפרצות חוזרת היום ונאלצנו לחזור למשחה. אנו רוצים לעבור לשימוש באלידל משחה שהמליץ לנו רופא עור לפני יותר משבועיים ונמנענו מלהשתמש בגלל שנבהלנו מהסכנות שמפורטות בדף. השאלות הן: 1. האם צריך לעשות תקופת צינון במעבר בין המשחות? רו שרפשר מחר למרוח כבר את האלידל? 2. יש מעורבות של העין, האם יש לבקש משחה אנטיביוטית ולמרוח במקביל לאלידל? (שכן המיקסטרול יש גם אנטיביוטיקה מה לגבי האלידל?) 3. מה דעתך על טיפול אקלימי בים המלח? האם אפשרי ומומלץ כשמדובר בעפעפיים מבחינת הקרינה לעיניים? 4.הא לדעתך חיסון תת לשוני כנגד קרדית האבק שאושר לאחרונה לשימוש בישראל יכול לעזור? או שהוא עלול לגרום להתפרצות נוספת בגלל החשיפה לקרדית. 5. כיצד ניתן להפסיק את המשחה הסטרואידית מבלי לגרום לרגרסיה (מבחינת הניקוי של הבית מהקרדית עשינו כל שיכולתנו לרבות כביסה ב - 60 מעלות ורכישת כיסויים) מצטערת על הרשימה הארוכה אך אנו כבר נואשים. תודה מראש  

לקריאה נוספת והעמקה

1) לא צריך צינון 2) להתייעץ עם רופא עיניים לגבי מתן אנטיביוטיקה, באלידל אין אנטיביוטיקה 3)טיפול אקלימי בים המלח בדלקת עור אטופית הינו ממושך (כ 4 שבועות) ולכן לא פרקטי, במיוחד כשמדובר בילדה צעירה 4) הרגישות לקרדית אבק הבית הינה תוצאה של מחלת העור, ולא הגורם למחלת העור, ולכן הימנעות או חיסון לא ישפרו את מחלת העור, גם אם תעלם הרגישות 5) לעבור לתכשיר נוגד דלקת אחר - אלידל למשל

14/01/2013 | 08:06 | מאת: אסי

תודה על המענה. רק כדי להיות בטוחה שהבנתי, כפועל יוצא ממה שכתבת בסעיף 4- אתה בעצם אומר שגם אם נעלים לחלוטין את המחולל - שזה קרדית האבק -עדיין היא תהיה עם הדרמטיטיס בעפעפיים ברגע שנפסיק עם המקסיטרול? או שאתה מתכוון שעלולות להיות התלקחויות עתידיות אפילו אם המחולל ימוגר? (אם כן למה? חשוב לי להבין כי יש מחלוקת ביני לבין בעלי לגבי המשך הטיפול. הוא חושב שאם נמגר היום את הקרדית ב99 אחוזים עם שואב מיוחד וספריי והחלפת כל המצעים וכו וכו - אפשר יהיה להפסיק בערב את הטיפול מבלי לעבור למשחת האלידול ולא צפויה התלקחות חוזרת כמו שקרתה לנו כשהפסקנו ליומיים כי המחולל איננו. מה דעתך? ההתוויה על האלידול פשוט מפחידה כל כך ...מה עוד שזה כל העפעפיים -למעלה ולמטה - החשש שאם זה צורב בעור - - בעיניים זה יהיה הרבה יותר דרמטי לילדה. מה עוד שכתוב להרחיק מהעיניים). ושוב תודה רבה על הזמן שאתה מקדיש לנו!

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור