טיפול בהתלקחות חריפה של אטופיק דרמטיטיס

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

31/12/2012 | 23:02 | מאת: ילד בן 22 חודשים

שלום רב ד"ר בן אמיתי, בני אובחן כסובל ממקרה דיי חמור של אטופיק דרמטיטיס, טופל 8 ימים עד עתה ללא שיפור בטיפות פניסטיל (12 טיפות שלוש פעמים ביום), ובתחליב אטופיקלייר. מאז הופעת הסימנים הראשונים, המחלה רק החמירה והתפשטה לכל הראש, הצוואר, הגב והבטן- עור אדום ויבש, קשקשת קלה, עם פצעונים צפופים וגירוד מטריד. ביום השמיני, הרופא נתן כטיפול: בטנזול ל-6 ימים בכמות הולכת ופוחתת, ציפורל 250 ל-10 ימים, טיפות אף דתאמיצין ל-7 ימים, וקרם טרידרם למריחה 3 פעמים ביום ל-10 ימים. למרות מצב העור של בני, ומכיוון שמדובר בסטרואידים בבליעה ולמריחה, ובאנטיביוטיקה לבליעה ולאף, אני חוששת שזהו טיפול אגרסיבי מאוד. במיוחד חוששת מלמרוח טרידרם שקראתי שזוהי משחה דיי אגרסיבית על עור הפנים העדין. מה דעתך על הטיפול שהוצע? אשמח לדעת, כי לצערי הרב מאוד לא הצלחתי להגיע למרפאה שלך. בתודה מראש.

הסיבה העיקרית להתלקחות של חולה אטופי הינה זהום חיידקי הנגרם על ידי חיידק סטפילוקוק זהוב. המרכיב העיקרי והחשוב בשלב ההתלקחות הינו הטיפול האנטיביוטי הסיסטמי

02/01/2013 | 09:34 | מאת: ילד בן 22 חודשים

תודה רבה, אנחנו ביום השלישי לטיפול (מקומי וסיסטמי) ונראה שיפור ניכר - האדמומיות ירדה והפצעונים פחתו. כולי תקווה שכשיגמר הטיפול בסטרואידים המחלה לא תתלקח שוב. בקשר לסיבה, לא זכור להורים ולגננות פצע אפילו קטן שדרכו יכל להדבק בחיידק הזה. כמו כן לא היו אצלו מקרי אלרגיה/אסטמה עד היום. מה שכן, סבתא שלו דיווחה שהייתה לה התפרצות אטופית פעם אחת, כנראה ממצב לחץ שטופלה בסטרואידים ולא חזרה, וכן שיש לה כל קיץ אקזמות קלות על גבי כף היד - מורחת משחה סטרואידית ונגמר תוך כמה ימים ולא חוזר עד קיץ הבא. יכול להיות שהילד "ירש" ממנה את הרגישות בעור? דבר חשוב נוסף הוא שהבחנו שכשאכל רוטב עגבניות/עגבניות האדמומיות שבה והופיעה תוך שניות על העור שלו ופחתה כחצי שעה שעה לאחר שסיים לאכול. יכול להיות שהוא אלרגי לעגבניות? האם ניתן לבדוק זאת בבדיקות דם/אלרגיה בגיל כזה? תודה מראש...

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור