שאלות

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

31/12/2012 | 17:22 | מאת: אני

1. איזה תרופות למחלה נמצאות בסל? אם יש הרבה מכדי לפרט, אז רק הייתי רוצה לדעת האם יש סבונים או שמני רחצה טיפוליים? 2. איך אפשר למנוע זיהומים הקשורים למחלה? האם אתה ממליץ על שימוש באמבטיות אקונומיקה \מטלית טבולה באקונומיקה? (יש מחקר על זה) 3. שאלה על נושא טיפה אחר, אולי תוכל לעזור: מה הכי מומלץ למניעת צלקות הנוצרות מזיהום עור (כמו אבסס ו\או צלוליטיס) משחות? פלסטר הידרוגל? פלסטר סיליקון? יש מותגים ספציפיים מומלצים? ודרך אגב מה ההבדלים בין סוגי הפלסטרים האלו, הרבה פעמים בכלל לא רשום איזה חומרים פלסטר מסוים מכיל ולא ברור לאיזה קטגוריה הוא משתייך. מדובר בפצעים שכבר החלימו- זאת אומרת לא מזוהמים, והם בשלבי של תיקון רקמה ויצירת צלקת. תודה מראש.

1) קיימים בסל א. תכשירי לחות שונים ב. תכשירים אנטיהיסטמינים ג. תכשירים נוגדי דלקת מקומיים סטרואידים ומקבוצת CNI - כמו פרוטופיק ואלידל ד. טיפולי פוטותרפיה - למקרים קשים ה. תרופות סיסטמיות למקרים קשים שלא הגיבו לפוטותרפיה 2) למניעת זהומים - באופן עקרוני ככל שמצב העור משתפר שכיחות הזהומים פוחתת, לעיתים מתן טיפול אנטיביוטי מונע, אמבטיות אקונומיקה, קיימים בדים מצופי כסף (לא קיים בארץ) שיתכן ומקטינים אוכלוסית החיידקים על פני העור 3) כדאי להתייעץ עם פלסטיקאי

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור