אטופיק דרמטיטיס, אולי..

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

09/09/2012 | 23:19 | מאת: מתן

שלום לך, לפני 8 חודשים הופיעה לי קשקשת אגרסיבית בקרקפת, לאחריה יובש אדיר בפנים ובצוואר, ולבסוף אדמומיות מוזרה במרפק (בחלק הפנימי של הידיים). בדיקות דם תקינות, צלייאק שלילי, FMF שלילי. במקביל כאבי בטן תחתונה. קולונוסקופיה תקינה, עם עדות לדיברטיקוליטיס. אבחנה ראשונית של מומחה עור - אלרגייה. משחות לא עזרו. ביופסיה שללה דברים נוראים(דברי המומחה). הדבר היחיד שמעלים לגמרי את התופעה הוא פרדניזון. כבר חצי שנה אני נוטל 20 מ"ג ביום. כל חודש אני מפסיק לקחת(הדרגתי) אבל לאחר 36 שעות הסיפור חוזר על עצמו. אני נואש ומבקש רעיונות מה עלי לעשות. האם עלי לקחת פרדניזון לשארית חיי? האם אפשר בכלל? בתודה מראש וסליחה על הסיפור הארוך.

מכל שלל הבדיקות שנעשו, חסרות לי בדיקות לברור הפריחה כמו למשל תבחיני מטלית סטנדרטים ותבחיני מטלית לתכשירי שיער. לפני ביצוע התבחינים יש להפסיק השימוש בפרדניסון. איזה בדיקות דם נעשו?

09/09/2012 | 23:37 | מאת: מתן

שלום שוב, בדיקות שנעשו: TSH - 2.8 תקין ANTINUCLEAR Ab_(ANA) - שלילי הליקו - שלילי RHEUMATOID FACTOR - 6.9 תקין CELIAC SCREEN - Negative 6 PARASITE STOOL EXAM - Negative וספירה מלאה סטנדרטית שחזרה תקינה לגמרי.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור