בני בן ה-19 חייל קרבי

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

09/08/2012 | 18:57 | מאת: אמא

אטופיק מגיל שנה עד 9.חזר שוב בגיל 13 עם הידיעה על מחלת אביו בסרטן.נרגע אחרי שנתיים ונעלם. חזר שוב קצת אחרי בגיוס-תנאי שטח של לוחמים. ומאז 9 חודשים מטופל במשחות וכדורים ללא הועיל. כעת המליצו לו על פוטוטרפיה.קראתי על הטיפול.האם יש בו סכנה כלשהי?פגיעה במערכות?האם עוזר מידית?האם במקרה של הטבה -חוזר אחכ שוב?האם המצב יכול להחמיר בעקבות הטיפול?האם יש הזדקנות מוקדמת של העור? ובעיקר האם הטיפול מעלה את אחוזי מחלת הסרטן? תודה אמא של החייל

מדובר בטיפול בקרני UVB , מהמידע הקיים היום, אינו כרוך בעליה בשכיחות גידולים. אם כי המידע עדיין על שנות מעקב לא ארוכות. אין פגיעה מערכתית לא עוזר מיידית, בד"כ סדר גודל של כ 50 טיפולים הטיפול אינו מעלים המחלה אלא מעביר אותה למחלה בחומרה קלה יותר הניתנת לטיפול אחזקה פשוט יותר באופן עקרוני חשיפה לשמש עלולה להגביר הזדקנות העור, אך טיפול זה מבוצע בצורה הדרגתית ומבוקרת ולכן הסיכון הטמון בו הינו נמוך

18/08/2012 | 10:15 | מאת: אמא של חייל

תודה על תשובתך האם בזמן הטיפול יש להמנע מחשיפה לשמש? כעת בני בגימלים וישנה הטבה משמעותית במצבו-עוד לפני הטיפול-מה שמראה שהתנאים בשטח ופעילות החי"ר החמירה מאוד את המצב.האם כדאי לעשות טיפולים או לחכות?ולשמור על תנאי שטח מתאימים-ללא לחות אבק לכלוך מדים מגרדים וכו'....?

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור