אוטופיק דרמטיטיס-טיפול בתינוק בן 4 חודשים

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

31/05/2012 | 16:51 | מאת: רעות

שלום רב, בני בן 4 חודשים וסובל מזה חודש וחצי מאטופיק דרמטיטיס. הוא סובל מגרד, יובש רב, ואודם דמוי כוויות בעור. ניתן לו אנטיביוטיקה דרך הפה וגם משחה אנטיביוטית- אפלומיצין. אולם, המשחה כאמור מכילה סטואידים ואני מעונייינת להימנע מכך, מה גם שמפסיקים את בטיפול במשחה האינטביוטית המצב חוזר לקדמותו. בנוסף, ניתן לו גם אטופיקלייר שמעט עוזר לגרד. ונותנת לו פעם ביום טיפות של פניסטיל. ניתן לו גם בהמלצת רופא עור ד"ר זבולונוב, אלידל קרם שהתחלתי למרוח והיא התחילה לעזור אך קראתי שמשחה זו אינה בריאה ולכן הפסקתי את השימוש בה. אינני מבינה מדוע מאשרים שימוש בתרופה זו?? לא קיימות משחות בריאות ויעילות יותר לטיפול בבעיית עור זו אצל תינוקות? רציתי לדעת אם יש טיפול יעיל וללא סכנה בריאותית שעוזר ומרפא את האוטופיק דרמטיטיס?? אשמח מאוד להמלצה על תרופה, משחה או אדם כלשהוא בעל ניסיון בתחום בעיות עור זו אצל תינוקות.

דלקת עור אטופית הינה מחלה כרונית. בעלת מהלך גלי. אין טיפול אותו ניתן לתת והמחלה לא תשוב עוד. חלק מהטיפול בדלקת עור אטופית הינו בעזרת תכשירים נוגדי דלקת כמו האפלומיצין, וגם האלידל. במועדים בהם יש החרפה במרכיב הדלקתי, יש צורך בשימוש בתכשיר נוגד דלקת האלידל מאושר לשימוש בילדים מעל גיל 3 חודשים הסובלית מדלקת עור אטופית, כתכשיר קוו שני, במידה ותכשיר סטרואידי לא הועיל, או כאשר צריכת השימוש הינה גבוהה. אין עדות לנזקים הנגרמים על ידי תרופה זו, ואין מניעה להשתמש בה בעת הצורך.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור