ביופסיה

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

24/08/2010 | 20:01 | מאת: מנחם

שלום.האם ביופסיה יכולה יכולה להראות אם פריחה מסוימת היא אטופיק דרמטיטיס או קונטקט דרמטיטיס(הרופא מתלבט בין שניהם)? ושאלה נוספת-יכול להיות בכלל שאדם יסבול משני סוגי פריחות שונים? והאם מדובר על אטופיק דרמטיטיס במקום אחד בגוף ובמקום אחר קונטקט דרמטיטיס(כי יש לי פריחות מפושטות באיזורים נרחבים)או שיכול להיות שבאותו מקום בגוף תהיה פריחה שהיא גם קונטקט דרמטיטיס וגם אטופיק דרמטיטיס? תודה

25/08/2010 | 10:20 | מאת: ד"ר בת שבע מרקוס

שלום לך,שאלה מצוינת. היות ואטופיק דרמטיטיס יכולה להיות בת מספר שלבים(חריף, תת חריף וכרוני) יש לו מספר מאפיינים היסטולוגים כתלות בשלב. יחד עם זאת ככלל אצבע ניתן לאמר שבא-ד לא יהיו תאים מסויימים הנקראים אאוזינופילים - או שיהיו בכמות זניחה- וכן יאפיינו דלקת ממגע. בהחלט ייתכן שאדם עם אטופיק דרמטיטיס יפתח קונטקט דרמטיטיס בנוסף- בין אם לחמרים איריטנטים או אלרגנים בסביבה ובין אם למשחות אותן מרח במהלך החרפות של המחלה- גם משחות סטרואידליות. ההמלצה שלי היא להרגיע את התגובה החריפה ולאחר מכן לעשות תבחיני מטלית.

26/08/2010 | 17:59 | מאת: מנחם

לא הבנתי.אפשר לאבחן סופית אטופיק דרמטיטיס וקונטק דרמטיטיס בביופסיה? עשו לי מבחני מטלית(פאטש טסט?)ויצא שאני אכן אלרגי לדברים רבים ,כולל חלק מהמשחות .אך אין הטבה.

26/08/2010 | 18:29 | מאת: ד"ר בת שבע מרקוס

..אם כך יש לך קונטקט דרמטיטיס ידוע. שני המצבים הם דרמטיטיס- ואת זה תשקף הביופסיה. כך שהם יכולים להראות דומים מאד. אם יש מרכיב אלרגי- יהיו בביופסיה תאים נוספים שישקפו אלרגיה פעילה. אבל בסך הכל מה שחשוב יותר מהאם זה אטופיק או אטופיק עם מרכיב משני של קונטקט דרמטיטיס-זה למצוא את הדרך להקל עליך.וזו משימה מורכבת מכדי שאוכל לפתור אותה בתשובה זריזה באינטרנט. אולי אתה עדין נחשף לאלרגנים- מה שמונע ממך להשתפר.מקרה כמו שלך דורש ניתוח ובלשות של ממש, ולא בהשאלה.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור