בן 16

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

09/12/2011 | 18:43 | מאת: יאיר

שלום,אני נער בן 16 מאזור המרכז. לפני כשנתיים התפתחה אצלי יובש ואדמומיות בקפליי הידיים.בקרתי מספר רופאים שטענו שמדובר באטופיק דרמטיטיס.נתנו לי מרשמים למשחות כמו נרידרם ואדרמה.המשחות הורידו את האודמומיות והיובש בכפליי הידיים.אך עדיין הבעיה לא נפתרה.אני נמנע משימוש בסבון בכפליי היידים עקב אדמומיות,בנוסף שמתי לב שגרגרי חול באזור יוצרים את האדמומיות והיובש באופן חמור מהרגיל.לפחות פעמיים בשבוע אני משתמש בנרידרם וכל יום באדרמה. מה עליי לעשות כדי למצוא את שורש הבעיה?אני בטוח שלא מדובר באטופיק דרמטטיטיס משום שקראתי ברשת על הסימפטומים של המחלה ואינם דומים למקרה שלי.

אם אכן מדובר באטופיק דרמטיטיס, מדובר במחלה כרונית, והטיפול לא מעלים אותה אלא מטפל בה. עולם הרפואה אינו מעלים מחלות כרוניות אלא מטפל בהן. ניתן להשתמש - 1) סטרואידים פחות חזקים מאשר נרידרם (להיוועץ ברופא) 2)תכשירים נוגדי דלקת שאינם סטרואידים (כמו פרוטופיק או אלידל 3) להרבות בשימוש בתכשירי לחות, אשר כשלעצמם מפחיתים צריכת סטרואידים 4) שימוש בתכשיר אנטיהיסטמיני כדי להפחית את הגרד 5) שימוש בסטרואידים פעמיים בשבוע, לא יגרות לנזקים לעור.

11/12/2011 | 12:08 | מאת: יאיר

תודה רבה.חשוב לי לציין שלא מגרד העור ואפילו אין אדמומיות.עקב השימוש בנרידרם העור נהפך למאוד בהיר.האם המחלה יכולה לעבור ?

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור