אטופיק דרמטיטיס בגיל 23

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

24/11/2011 | 21:46 | מאת: רעות

שלום, אני בת 23 וסובלת מאטופיק דרמטיטיס כל חיי. הגעתי למצב,לדעתי, שהעור שלי מכור למשחות הסטרואידיות-אלוקום,דרמובט פרוטופיק ועוד. כמה ימים לאחר הפסקת השימוש במשחות מייד חוזרת לי האקזמה. האם יש פיתרון לא סטוריאידי מועיל? אני באמת לא יודעת איך לטפל במחלה הכרונית הזאת יותר אשמח אם תדע על כיוון כלשהוא, נדמה שרופאיי ויתרו. תודה מראש רעות.

1) פרוטופיק אינו תכשיר סטרואידי 2) ניתן להפחית צריכה של סטרואידים על ידי שימון תכוף של העור 3) ניתן לעבור לשימוש בתרופות בשיטה פרואקטיבית, בה משתמשים בפרוטופיק או סטרואיד , לאתרים הבעיתיים, פעמיים בשבוע כטיפול קבוע , גם בהעדר פריחה 4) במקרים קשים ניתן לשקול טיפולים אחרים כמו פוטותרפיה בברכה

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור