בת 4..אטופיק??

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

01/03/2011 | 00:21 | מאת: ענבר

שלום רב. בתי ילדונת בריאה ופעילה בת 4. לפני כשבוע הבחנתי בכמה נגעים אדמדמים הנעלמים במתיחה בבית החזה בנקודה מסויימת אחת. בתוך 3-4 ימים כמותם עלתה אך לא באופן משמעותי וזה הפך למעין פריחה ורדרדה בבטן ובגב. רופאת הילדים אמרה שזה משהו דמוי אטופיק דרמטיטיס. היום היינו במסיבת יום הולדת, הילדונת לבשה חולצת טריקו ומעליה עליון מצמר אוורירי. המקום היה סגור וחם יחסית והיא התרוצצה הרבה. כשחזרנו וקילחתי אותה הייתי בשוק כמה הפריחה (שהיתה די סטטית עד היום) החמירה. 1. האם הסיפור הנ"ל מכוון לזה שהילדונת תסבול בהמשך מאטופיק דרמטיטיס? או שיש ילדים קטנים שעורם רגיש וזה משהו חד פעמי? (מעולם לא היו לה בעיות בעור בשום צורה). 2. לפני 3 שבועות חלתה בואריצלה למרות היותה מחוסנת והאפיזודה של המחלה היתה קצרה ומאוד לא אופיינית, ללא חום וללא ואזיקולות. האם יש קשר בין הואריצלה לפריחה הנוכחית ? (ברור לי שכרגע זה לא ואריצלה אבל אולי זה היווה איזה שהוא טריגר..?..) 3. מתי זה אמור לחלוף? 4. מה את ממליצה לעשות? האם חברת מדיליין עם המוצר א-דרמה (שיבולת שועל ואומגה 6) בנוסף לשמן בלנאום זה בסדר? האם למרוח רק כשיש פריחה או באופן שוטף? 5. אין לי שמץ של מושג בדברים האלה כי אני לא סובלת מזה ומעולם לא נתקלתי באדם קרוב לי שסובל מזה. חשוב לציין שהילדה אינה מתגרדת. מה עוד ניתן לעשות כדי שהפריחה תחלוף? 6. האם ללא כל טיפול ייגרם איזה שהוא נזק או עיכוב בהחלמה? אשמח מאוד לתשובותייך במיוחד לגבי שאלה מספר 1. אני מאוד מוטרדת מהעניין. מסכנה הקטנטונת...:( תודה תודה. ענבר.

01/03/2011 | 20:34 | מאת: ד"ר בת שבע מרקוס

אמא יקרה, השאלות שלך מבוססות כולן על ההנחה שקראתי וכבר איבחנתי את בעית העור של הקטנה, מה שכמובן לא יכול לקרות. אני לא יכולה להתיחס לפריחה על ידי תשובות ספציפיות. מהתיאור(הטוב) שלך אני יכולה להעלות אבחנה אפשרית של מיליאריה רוברה- לא מסוכן, אלא נובע מסתימה של בלוטות זיעה במצבים כמו אלו שאת מתארת, מצב שחולף. א-בל, שוב, אני לא רוצה להתחייב לגבי אבחנה.ולכן שאלות הפרוגנוזה, מהלך צפוי וטיפול- איני יכולה לענות עליהן. את צריכה בכל זאת ייעוץ נוסף.בליטות קטנות ורודות- לא מתאים לאטופיק דרמטיטיס בדרך כלל.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור