תינוקת עם אודם חמור בצוואר ובקפלים

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

23/11/2016 | 08:51 | מאת: מיכל

שלום, פרופ' בן אמיתי שלום, בתי בת 3 חודשים. מגיל שלושה שבועות בערך הופיעה אצלה אדמומיות קשה בצוואר המלווה לעיתים בהפרשה שקופה-צהבהבה. מדי פעם היא מגרדת ושורטת את המקום, מה שמחמיר את המצב וגורם כמובן לפצע מדמם. כרגע ישנם אזורים לחים עקב ההפרשה וישנם אזורים יבשים ואדומים עם קילוף. טופלה באקווה קרם ובאלוקום אך ללא הועיל. אנו מקפידים על שימוש בשמן אמבט ללא פראבנים ו-sls, הוספת שיבולת שועל לאמבטיה (בחיתול), ייבוש המקום ולחלוחו במשחת וולדה/שמן זית. האודם מופיע גם בבית השחי ואזורי הקפלים האחרים (מאחורי הברכיים,במרפקים וכו'). קבענו תור (אלייך) אך אנו רואים שהמצב חמור וחוששים שזה אחד הגורמים לבכי הרב שלה. מהניתן לעשות בינתיים? תודה!

ייתכן שיש מרכיב של זיהום משני חיידקי למרוח פעמיים ביום Betacorten G לקפל הצוואר עד לרגיעה

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור