סובל מאטופיק

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

18/01/2011 | 16:26 | מאת: בן

שלום אני בן 35 סובל כבר 20 שנה מאטופיק דרמטיטיס קשה אנטי היסטמינים ומשחות מכל הסוגים לא עוזרים גם לא פוטותרפיה גם מטרוטרקסט וציקלוספורין לא עזרו סובל מעור אדמומי ויבש, בעיקר בקפלים, בפנים ובמקומות החשופים לאור לאחרונה קראתי מאמר על מחסור בויטמין E ועל תרופה בשם אביטול שעזרה לאנשים עם אטופיק האם ניתן לבדוק ערכים של הויטמין הנ"ל בדם? האם כדאי לנסות את התרופה?

18/01/2011 | 19:14 | מאת: ד"ר בת שבע מרקוס

שאלה מעניינת ובעטיה פניתי לספרות המקצועית. אין הרבה עבודות בנושא. הופיעה עבודה אחת בלבד בעתון מדעי שאישרה שלמתן ויטמין E ו-D היה אפקט מיטיב על אטופיק דרמטיטיס. לגבי מדידות- אינני יודעת לאמר לך, שכן בקהילה לא מבצעים בדיקה זו באופן רוטיני- היא אפילו לא קיימת בארסנל, ובספרות מדובר במדידות מיוחדות של רמת הויטמין בתאי דם אדומים וכדומה. אני לא רואה בעיה בנטילה מבוקרת שלו- שהרי ניתן ליטול אותו ללא מרשם - זו לא תרופה אלא תוסף מזון.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור