אסתמה של העור אצל תינוק בן 10 חודשים

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

18/01/2011 | 12:45 | מאת: הדסי

שלום ד"ר, אצל בני בן ה 10 חודשים אובחנה אסתמה של העור ע"י רופא עור. לפי הנחיתו טיפלנו ע"י מריחת קרם יומובט על עור הפנים וקרם לחות על הגוף והאדמומיות נעלמה. הבנתי מרופאת הילדים כי יש להפסיק את השימוש ביומובט כיוון שהקרם מכיל סטרואידים, אבל עם הפסקת המריחה האדמומיות חוזרת והוא מתגרד מאוד. רופא העור המליץ על שימוש נוסף ביומובט עד היעלמות הגרד ואז מריחת קרם אלידל והפחתה שלו בהדרגה. קראתי באינטרנט כי נמצא קשר בין אלידל להתפתחות סרט, ואני חוששת למרוח את המשחה על תינוק בן 10 חודשים. האם תוכלי להמליץ לי מה עלי לעשות? תודה רבה על תגובתך, הדס.

22/01/2011 | 17:13 | מאת: ד"ר בת שבע מרקוס

אני מעדיפה לרשום אלידל מגיל שנתים. ייתכן ופרוטופיק, המקבילה של אלידל , בריכוז הנמוך מבין שני ריכוזים קיימים יהיה עדיף אם בכלל.

23/01/2011 | 14:41 | מאת: הדסי

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור