שאלתי

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

17/01/2011 | 16:14 | מאת: איילת

מדובר בילדה בת 12 שסובלת מאטופיק דרמטיטיס קשה מאד, נגעים מפושטים בכל הגוף עד כדי כך שבגדיה מלאים בדם. ניסתה רפואה טבעית והומאופתית, הייתה מאושפזת יום במח’ עור- וכיום במשך שנה עושה פוטותרפיה 3 פע’ בשבוע -אך הכל חזר ומצב הפצעים לא טוב. בשבוע האחרון נבדקה ע"י ראש מח’ עור והומלץ לה לקחת מתוטרקסאט -5 מ"ג בשבוע- רציתי לשמוע קצת יותר על התרופה הזו, והאם היא מזיקה? האם כדאי להתייעץ עם רופא נוסף לפני לקיחתה? אשמח לתשובה

18/01/2011 | 13:01 | מאת: ד"ר בת שבע מרקוס

מתותרקסט מהווה בהחלט אפשרות טיפולית למקרה כה קשה של אטופיק דרמטיטיס. אם כל הטיפולים הקודמים נכשלו ואיכות חייה כה ירודה בהחלט יש לשקול את נטילתה. נראה שאתם בידים טובות. קשה לי לייעץ לגבי חוות דעת נוספת- אתם במעקב מחלקה, כך שמנהל המחלקה כמו גם רופאיה הבכירים דנו במצב ילדתכם. ייעץ נוסף אולי רק יתמך עבורכם את הבטחון שאתם בידים בטוחות.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור