אטופיק דרמטיטיס במצב חמור אצל ילד בן 10

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

20/01/2015 | 17:17 | מאת: ליאת

שלום! הבן שלי סובל מאז שנולד מאטופיקדרמטיטיס, לאחר שניסינו הכל ובסוף תמיד זה הגיע למשחות עם סטרואידים, שעזרו נקודתית, אבל לא פתרו את הבעיה. כמו שאמרתי הוא בן 10, והמצב אצלו כרגע ממש ממש קשה. כל הסדינים מלאים דם, והפצעים כבר בכל הגוף כמעט. הוא מתגרד בלי הפסקה, גם אם אנחנו נותנים לו אריוס כל יום. שאלתי: האם יש פתרון לבעיה? או שוב משחות סטרואידים שאני לא רוצה למרוח לו.שמשפיעות כמו פלסטר. אודה לתשובה, ליאת

במצב כזה של התלקחות יש צורך במתן טיפול אנטיביוטי. יש לפנות לרופא המטפל. דלקת עור אטופית הינה מחלה כרונית. וכמו בכל מחלה כרונית בה מטפלת הרפואה, לדוגמא, יתר לחץ דם, הטיפול הינו כרוני. לא קיים טיפול ליתר לחץ דם שניתן לאחר זמן להפסיקו, מבלי שלחץ הדם יעלה שוב. זה לא צריך לרפות את ידי המטופל, ולהפסיק טיפול ביתר לחץ דם. כך גם בדלקת עור אטופית באם לאחר הטיפול האנטיביוטי, לא יהיה שיפור במצב, יהיה מקום לשקול טיפולים מתקדמים, כמו פוטותרפיה

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור