מה עוד אפשר לעשות - מיואשת...

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

18/08/2014 | 22:11 | מאת: אמא שלה

הבת שלי בת 4.5 סובלת כבר שנה מהתקפים של אטופיק. אני מטפלת בהתאם להנחיות שקיבלתי: רחצה באמול או ליפיקאר, אחרי הרחצה משחת צטומקרוגול קבוע. במקרים של התפרצות קלה אני מורחת אלידל ובמקרים של התפרצות קשה אני מורחת אלוקום. ניסיתי טיפול הומיאופתי וגם ממנו התאכזבתי קשות. כנראה בתקופות של מתח (למשל מעבר לגן חדש) יש יותר התקפים (אני יודעת שמקשרים בין אטופיק ללחצים ומתחים ואני לא שוללת את ההקשר...). מה עוד אפשר לעשות? אילו עוד טיפולים קיימים? ממש מיואשת.

19/08/2014 | 12:07 | מאת: מיכל

היי אני מבינה שלא עזר, כמה זמן ניסיתם ? שוקלת לנסות גם, לפחות שאנסה מישהו אחר אולי... תודה !

20/08/2014 | 08:58 | מאת: אמא שלה

ניסיתי סיבוב אחד של שלושה ימים עפ"י הנחיות ההומיאופת ולאחר שבועיים סיבוב נוסף. הפגישה עם ההומיאופת הינה להכיר את הילדה מבחינה "הוליסטית" וע"י כך להתאים לה רמדי. הבת שלי סרבנית תרופות ולכן לא יכולתי לתת לה לפי ההנחיות המדוייקות (יש לקחת ישירות על הלשון שעה אחרי אוכל ואני נאלצתי לערבב בתוך תה...אולי זה קלקל). אחרים סיפרו על הצלחות אבל אצלנו לא עבד... מעדיפה לתת משחות ולא לתת לילדה לסבול מגרד ופריחה. בלי לציין שמות, הלכתי למישהו למרות שרופאת הילדים לא התלהבה מהנושא והציע שאם כבר אז עדיף מישהו מוכר מטעפ הקופה גם אם הוא הרבה יותר יקר...

מה שאת מתארת הוא המהלך של דלקת עור אטופית. מדובר במחלה כרונית עם מהלך גלי. עולם הרפואה (לא רק רפואת עור) אינו מרפא מחלות כרוניות, אלא מטפל בהן, וכך גם דלקת עור אטופית. בכל פעם שיש החרפה מטפלים יותר, וכשיש רגיעה, מטפלים פחות. אם הטיפול הנ"ל מביא להטבות ולרגיעות - זה בסדר, אך אם הטיפול אינו מביא להטבה, יש לשקול טיפולים אחרים - כמו למשל פוטותרפיה

19/08/2014 | 22:10 | מאת: מיכל

כרגע המצב הוא שהאדמומיות באה ונעלמת במשך היום עצמו, לא שיש תקופות של ימים/שבועות בלי. ללא פניסטיל מתעורר בלילה כל שעה-שעתיים ומתגרד. האם בריא ונכון להמשיך בפניסטיך כל יום ?! בן 5 חודשים כרגע מעבר לפניסטיל מורחת ליפיקאר מספר פעמים ביום, אמבטיות עם שמן בלנאום ושיבולת שועל. תודה מיכל

20/08/2014 | 08:52 | מאת: אמא שלה

תודה. תשובתך הרגיעה אותי שהטיפול נכון ואני מבינה שכל מה שניתן הוא לטפל בסימפטומים ולא לעקור את המחלה מהשורש...

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור