טיפול מתקדם באטופיק דרמטיטיס בתינוקת

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

22/04/2014 | 21:19 | מאת: יוני

שלום רב, בתי כבת שנתיים סובלת מזה כשנה מאטופיק-דרמטיטיס שהולך ומחמיר. בשל שימוש כמעט יומיומי בסטרואידים הומלץ על קורס של 15 טיפולי פוטותרפיה או לחילופין טיפול מונע במשחת פרוטופיק. ברור לי היטב שלא מומלץ להמשיך בטיפול אינטנסיבי בסטרואידים, אולם תופעות הלוואי של הטיפולים המתקדמים מעוררות חשש גם הן. רציתי לשמוע מה לדעתך הוא 'הרע במיעוטו' - פוטותרפיה או משחת פרוטופיק (בלי קשר לטרטור של ההגעה למרפאה עבור פוטותרפיה, השאלה היא נטו בנוגע לסיכונים לעומת התועלות של הטיפולים השונים). תודה רבה, יוני

לא ניתן לשקול בין טיפולים על סמך תופעות לוואי בלבד. השיקול מבוסס גם על חומרת המחלה ויעילות הטיפולים השונים. דלקת עור אטופית קשה ולא מטופלת הינה מחלה קשה , הפוגעת קשות באיכות הטיפול ומחייבת טיפול. פרוטופיק אינו מספיק יעיל לטיפול במקרים קשים. פוטותרפיה בגיל שנתיים הינו טיפול מורכב יותר המבוצע על גבי מיטה, ואינו קיים בכל מכון פוטותרפיה.

23/04/2014 | 09:24 | מאת: יוני

תודה על המענה המהיר. ברור לי שאי-אפשר לפרוט את כל השיקולים על גבי האינטרנט ובכל זאת: להבנתי, המצב של בתי מוגדר כבינוני-קשה מכיוון שהדלקת מפושטת ממש בכל הגוף, אבל בגלל שאנחנו מורחים אותה בכמויות אדירות של קרם לחות (אקווס וכדו') ומטפלים בבטאקורטן בכל פריחה שצצה אנחנו מצליחים לשמור על מצב סביר של פריחה לא קשה (נדיר שמגיעים לפצעים עקב גירוד). עם זאת, כמו שאמרת, אכן המחלה פוגעת באיכות החיים של הילדה ושלנו והמצב כפי שהוא לא יכול להמשך. רופאת עור-ילדים המטפלת בה, המליצה כבר לפני מספר שבועות על פוטותרפיה בהדסה-עין-כרם (למיטב ידיעתי אין שם מיטה ולכן הוסבר לנו שאחד ההורים יצטרך להכנס עם הילדה ל'קופסאת' הטיפול). לאחר שהבענו את חששותינו מהטיפול בשל נזקי הקרינה העלולים להתלוות, הרופאה הציעה שננסה טיפול מונע (פעמיים בשבוע) במשחת פרוטופיק, אך ממה שהבנתי גם למשחה זו תופעות לוואי משלה. אלו בגדול מקורות ההתלבטות כרגע. אשמח לשמוע אם יש לך בכל זאת עצה כלשהי בנושא (בכל אופן בוודאי שאנחנו מבקרים באופן שגרתי אצל רופאת העור של הילדה ומתייעצים איתה, אך רציתי לשמוע חוות דעת נוספת ואולי מחשבות אחרות בנושא). שוב תודה

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור