אטופיק דרמטיטיס

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

15/08/2013 | 22:08 | מאת: איילת

שלום, בן זוגי סובל מזה 3 שנים מאטופיק דרמטיטיס. הסבל הוא גדול. זה בא לידי ביטוי ברגליים, מעט באיזור האף ובעיקר בזרועות ובכפות הידיים. מעבר ליובש הנוראי, יש חתכים בפרקי כף היד ובפנים כף היד דבר הגורם לו להיות מושבת. כל פעולה בסיסית הינה בגדר בלתי אפשרית. הוא אושפז פעמיים בבתי חולים למשך שבוע, קיבל אנטי היסטמינים, סטרואידים (אך הם גורמים למעין פרונקלים בכל הגפיים). ניסינו כל דבר אפשרי, משחות טבעיות, שמן זית, היינו בים המלח סאונה, משחות לחות למיניהן. שום דבר לא מרפא את הבעיה. אנחנו חסרי אונים. אני מבקשת לקבל מידע נוסף מעבר לכל מה שכבר קראנו ונחשפנו. אני מבקשת לדעת האם זו מחלה כרונית, או זו מחלה שניתן לטפל בה ולהיפטר ממנה. וכמובן מבקשת לדעת כיצד ניתן לטפל בדבר הנוראי הזה. תודה רבה.

במידה ואכן מדובר בדלקת עור אטופית, ונשללו סיבות אחרות לביטויים המתוארים, מדובר במחלה כרונית. והטיפול בה אמור להיות כרוני אף הוא (כמו טיפול בכל מחלה כרונית שהיא. מעבר לטיפולים מקומיים בדלקת עור אטופית ישנם גם טיפולי פוטותרפיה, וטיפולים בתרופות סיסטמיות שעדיין לא נוסו במקרה זה.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור