נבוס תינוקת

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

03/06/2013 | 11:02 | מאת: הילה

שלום, בתי בת 4 חודשים, נולדה עם כתם לידה לא קטן על היד שלה. בשחרור מהבית חולים כתבו שזה נבוס. היינו אצל רופא עור אשר בכלל לא טרח לבדוק את הכתם ואמר שאין צורך במעקב עד גיל 3. מקריאה באינטרנט ראיתי שכן יש סיכוי מוגבר לסרטן עור בכתמים כאלה, האם לא כדאי לבדוק כבר עכשיו את הכתם ולהתחיל מעקב? כמו כן האם מומלץ להימנע מחשיפה לשמש באזור זה? תודה רבה

כדאי לבדוק שומה מולדת, על ידי רופא עור לאחר הלידה, ובהמשך אחת לשנה. אין עבודות שהדגימו צורך בהגנה מיוחדת על שומה מולדת.

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור