חלום שקמתי ממנו בתחושה מאוד קשה

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

25/10/2011 | 00:58 | מאת: קתרינה

שלום ! חלמתי חלום שהשאיר בי תחושה קשה מאוד ואשמח מאוד להבין בעזרתך מה הוא מסמל.אני מאוד אעריך כל רעיון. חשוב לי לכתוב על האוירה ממנה קמתי מהחלום לפני שאכתוב על החלום: לרוב אני זוכרת את חלומותי ומצליחה להבין את המקור שלהם-השלכות ומקרים מהיום יום שלי. החלום הזה העיר אותי מפוחדת מאוד ועצובה מאוד ואני לא הצלחתי לקשרו לכלום.לכן אודה לך אם תעזרו לי להבין את המשמעות שמאחוריו ומה הוא מסמל (אני לא מחפשת פירושים לחלום- נחש מסמל אושר וכד' ואני מאמינה שאיך שמפרשים את החלום זה משמעותי אז בבקשה לא לפרש לי את העתיד על פיו...) חלמתי אותו בבוקר בחמש שש ככה. חלמתי שיש שריפה גדולה בעיר שלי ואני רואה את אחי ואמא שלי ואנחנו צריכים לפנות את העיר, יש פינוי בגלל השריפה. אני אומרת לאמא שלי שנעבור בבית וניקח חפצים .לא הוסבר בחלום איך אבל בדרך נמצא את אחותי הקטנה שהיא בערך בחלום בת 4 *.אמא שלי נסמכת עלי ונותנת לי להחליט ולנהל ואנו הולכים לבית.בדרך אנו לוקחים את אחותי הקטנה שנראית בת 4 ומי שמובילה אותנו לבית זו דודה של אמא שלי שכבר נפטרה. הדרך לבית היא מפותלת ודרך סמטאות.אנו מגיעים לבית. אחותי לא מבינה למה אני צועקת עליה לשים נעליים (משוה בסגנון של התארגנות לא זוכרת בדיוק) ואמא שלי פאסיבית מחכה לי. ואז האש אני מגלה שהיא שתי ביניינים לידינו!אנחנו בחיים לא נצליח לצאת משם!אני הבאתי את אמא שלי ואחותי לאסוף כמה גרביים בתיק ובגללי האש שתי ביניינים לידינו ואין שום דרך לצאת,אין דרך לברוח. התעוררתי מהחלום בתחושה קשה מאוד מאוד . ניסיתי לחזור אליו או להמשיך לדמיין דרך חילוץ ולא הצלחתי. החלום כאילו נעצר במקום הזה ולא הסכים להפתח לשום כיוון. * המציאות מאוד אחרת.ראשית יש לי לא מעט חלומות על אש אבל לאחרונה מעל חצי שנה ויותר לא חלמתי על אש, אבל זה לא נדיר.שריפה, או מוות בשריפה זה אחד הפחדים הגדולים שלי. אמא שלי היתה פאסיבית.שבורה. כנועה. לפעמים אני רואה אותה כך במציאות,כאדם שהחיים שברו אותו.אך היא מעולם לא היתה פאסיבית ביחס אלי.רבתי איתה אתמול או שלשום וחשבתי רבות על כך שכנראה אני נושאת כעס כלפיה וכנראה גם היא כלפי. אין לי אחות קטנה. אני הקטנה ביותר. לאחותי שגדולה ממני ב4 שנים יש שתי בנות,אחת לא מזמן נולדה-וזו האחות שחלמתי שהיא בת 4 ואני אחראית לה. אחותי לא מזמן ילדה במציאות והיא חלשה אחרי הלידה. הדודה הובילה אותנו לבית נעלמה אחרי שבאנו לבית. במציאות הדרך לבית שלנו בכלל לא מפותלת ובין סמטאות. בתחילת החלום ראיתי את אחי ו'משפחה' שאמרו לנו שיש להתפנות והם לא מחו בעדי מללכת לבית למרות השריפה. מה שהכי הפריע לי בחלום זה שהאש היתה 2 ביננים צמודים לנו ואחותי הקטנה ואמא שלי לא אמרו או עשו כלום.אחותי בת ה4 לא ידעה מכך ואמי...'נכנעה' לדעתי ולגורל שהבאתי עליה. מאוד אשמח להבין את המשמעות שלו...אודה על כל עזרה. אני בת 23, עובדת כדיילת מכירות ועבודה נוספת כמזכירת משאבי אנוש. אני רווקה. תודה מראש! קתרינה.

קתרינה היקרה, אכן החלום הוא מעיק, הן בשל רגש האשמה שבו והן בשל הסוף העצוב המצפה לכן בהתאם לחלום. בהחלט ניתן להבין שקמת מן החלום עצובה ומפוחדת. איני יודעת את מקור הפחד שלך מאש, מעבר לרמה הסבירה של כל בני האדם משריפה. אש היא אנרגיה שבמינון הולם מעניקה חיים, מחממת ומשרתת אותנו. במינון שאינו מתאים היא שורפת וממיתה. ייתכן שהאש מסמלת כאן עוצמה רגשית של רגשות שבמינונים גבוהים מדי עשויים לגרום להרס רב פנימי או חיצוני כגון כעס, קנאה ,פחד ,אשמה ואפילו אהבה. כמה ימים לפני את כעסת על אימך עלייה את גם מרחמת במציאות בשל מה שאת חווה כחיים תקועים שלה, כך שבהחלט ייתכן שתחושת האשמה על הכעס עברה לחלום כאלמנט מרכזי. בחלום את נאחזת בדברים חומריים או בדברים בכלל ( היאחזות בזכרונות, היאחזות רגשית) והיאחזות זו היא המונעת מכם לזרום קדימה ולהינצל. בחלום יש אשמה על כך שאת ממיטה אסון על הקרובים לך וכמובן על עצמך. בדקי באיזו מידה את חשה אשמה אודות התנהלויות מסויימות שלך שלדעתך פוגעות בך ובקרובים אלייך. כל טוב וחלומות נעימים , אילנה.

מנהל פורום פירוש חלומות