צפייה במישהי משותקת

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

20/09/2011 | 16:15 | מאת: שיר

אילנה שלום,לפני כמה ימים חלמתי חלום מאוד משונה... חלמתי שאני צופה בסרט על תלמידים בבית הספר וישנה תלמידה אחת שנרדמת בשיעור.המורה צועק עליה ומתרגז על התנהגותה.אחר-כך היא שוכבת על מיטה ומתברר כי היא נותרה משותקת מסיבה כלשהי והיא לא יכולה לדבר או לזוז.המורה לועג לה ואומר לה שממילא לא היה יוצא ממנה כלום. אמנם החלום היה בעיקר צפייה מהצד,אבל הוא זיעזע אותי בגלל חוסר הרגישות של המורה כלפיי התלמידה וגרם לי לפחד שמה שקרה לתלמידה יקרה לי(שאני אהיה משותקת כמוה בלי יכולת אפילו לדבר). מה אומר החלום הזה?

החלום מבטא הן כעס כלפי המורה (האם במציאות את כועסת עליו?) המגלה חוסר רגישות, חוסר התחשבות והעדר טיפול נאות וכמו כן עולים בחלום פחדים לגבי מצבים פתאומיים ומוזרים, העשויים חלילה לתקוף אותך. כלומר זהו חלום המבטא חרדה ואי נוחות סביבתית. בדקי בתוכך מה מאיים עלייך בחיי היומיום, ממה את מפחדת, האם יש לך פחדים ממחלות כלשהן או מהתקפים בלתי ידועים? האם יש לך פחדים הקשורים להצלחה בלימודים או לכל תחום אחר? "התאונה" שארעה לבת כיתתך בחלום אינה סבירה, אלא אם כן היא לוקה באפילפסיה, כך שהשאלה היא מדוע חיברת את הסצינה לסצינה יוצאת דופן ומעוררת חרדה ולאיזה חרדות במציאות חייך מתכוון החלום. האם יתכן שהחלום מתאר בהלה כה עמוקה עד כדי תגובה פסיכולוגית של שיתוק נפשי ואי יכולת לדבר? במקרה זה, את מדברת אפוא על פחדים עמוקים שיש לך, תחושות עלבון עמוקות ופחד מדמויות סמכות שאולי את חוששת שיכניסו אותך לאין אונים של שיתוק מנטאלי ואובדן יכולת תגובה נאותה, כמו "אילמות". זהו חלום בהלה ועלייך לברר את התוכן שבו את חווה זאת. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים שנה טובה אילנה כל טוב

מנהל פורום פירוש חלומות