חלום נוראי

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

29/08/2010 | 01:25 | מאת: שרונה

חלמתי שאני עולה לבית שלי עם אימי ומתברר שבקומה הראשונה עברה לגור נערה שאני עובדת איתה במסרת עבודתי וממש לא הייתי רוצה שתדע איפה אני גרה ושעדיין (בגיל 31) אני גרה בבית הורי. ואני מזהירה את אימי וכשהדלת בקומה הראשונה נפתחת יוצאת אחותה של הנערה ואימי יוצרת איתה שיחה קצרה והיא מבינה שאנחנו גרות למעלה ואני נתקפת חרדה וכשמגיעות הביתה אימי יושבת על כסא ואני מרביצה לה בכל כוחי והיא בוכה. אחר כך יש המשך שלא כל כך זכור לי בו ידידים של אימי (שלא קיימים במציאות) צעירים בגילי מדברים איתה ובזים לי ואני מתבוננת בעינית הדלת בחרדה. החלום ליווה אותי יומיים אחר כך באינטנסיביות ובגועל מעצמי.

שרונה היקרה אם אמנם את גרה בגיל 31 עם אמך כפי שהחלום מבטא, מדוע את כל כך מתביישת בכך וכל כך כועסת על עצמך? האם הרקע לכך הוא כלכלי או שמא מערכת יחסים לא פתורה בינך לבין אמך המשאירה אותך לגור עמה ביחד? החלום מעלה קטע קשה מאד של פגיעה קשה פיזית באמא מצדך. האם יש בכך ביטוי לרגשות זעם וכעס שלך כלפיה? האם את מאשימה אותה (בצדק או שלא בצדק) בגורל חייך? אין ספק שהרגשות שעולים מהחלום הם קשים מאד, הן כלפיי עצמך (בושה, אשמה ותוקפנות) וכמו כן כלפיי אמך (כעס, האשמה, נקיפות מצפון). בדקי היטב לאילו רבדים מגיע החלום ועד כמה הרגשות העולים בו בולטים בעולמך הפנימי. החלום קורא לך לתת את הדעת על עוצמת הרגשות השליליים ולנסות להתמודד איתם. מומלץ ביותר שתפני לייעוץ פסיכולוגי אישי. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות