שיניים נופלות

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

23/08/2010 | 11:53 | מאת: רחל

שלום!!! בת 26, נשואה באושר עובדת בעבודה טובה... כמעט החלום החיד שאני זוכרת, והוא חוזר על עצמו באינספור וריאציות, ה שנופלות לי השיניים, הדבר היחד האיכפת לי מיזה, זה מבחינה איסטטי שכולם יסתכלו וזה יראה לא יפה... מה החלום הזה אומר???

רחל היקרה חלומות על נפילת שיניים הם נפוצים מאד (לעיתים נובעים מלחץ על השיניים בזמן השינה, כגון שכיבה על הבטן או חריקת שיניים). כך או כך - אובדן שיניים מסמל תהליך של התפוררות, זקנה, חולי וחולשה. נכון הוא שבימינו קיימים טיפולים אסטתים שהם פתרון טכני לאובדן שיניים, אלא שהחלום מתייחס לתהליכים הנפשיים המסומנים באובדן השיניים. אני שמחה שחייך מתנהלים על מי מנוחות ושאת מרוצה מהם אך נסי לברר מתחת לפני השטח, אילו נושאים עמוקים יותר מעוררים בך פחד, בהלה, חשש מאובדן שליטה או חשש מפני אירועים לא צפויים העשויים לפגוע בך. גם בנסיבות החיים הטובות שלנו, אין אנו חסינים מפני חששות אודות דברים מסוימים והחלום קורא לך לתת את הדעת על הדברים מהם את חוששת ואולי לנקוט אמצעים טובים יותר להתמודד איתם. מקווה שנתתי לך קווים למחשבה. חלומות נעימים אילנה.

מנהל פורום פירוש חלומות