שלוש יונות ונחשים פעורי פה

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

18/05/2011 | 13:31 | מאת: קטיה

חלמתי שיש נם 3 ביצים כולן לבנות אך שתי גדולות מאחת שהייתה קטנה וכך גם היו נפרדים מן הביצה הקטנה שהייתה בצד הן היו על משטח אפור ולא ראיתי שום דבר מסביב לביצים אלו לאחר מכן הן בקעו וכך נשאר שאחת קטנה ושתי גדולות וכולן היו אפורות עם נקודות של פסים קטנים קטנים לבנים זהו החלום החלום השני הוא שקרה לי לפני שנה ואני זוכרת אותו עד היום הלכתי ליזרוק פח לפח האשפה שמתחת לבית כשנכנסתי לחדר האשפה ראיתי נחשים פעורי פה וחצי גופם בתוך האשפה אבל חצי גופם עם פעורי הפה היו מבחוץ החלום היה ציבעוני לחלוטין בדרך כלל חלומי הם לא על חיות אלא על אנשים ושחור לבן בקשה עזרי לי לפרש חלום זה

קטיה היקרה נתייחס לחלום השני בלבד מאחר ובחלום הראשון לא ברור מה בקע מכל ביצה, אם בקע בכלל ולא ברור הקשר בין היונים לנחשים (ניגודיות בין התכונות השייכות לכל חיה), ולא ברור הקשר בין החיות לבין הביצים. החלום השני מלוכד יותר וסיפור העלילה שבו ברור יותר ולכן נתייחס רק אליו. החלום מדבר על ריקון רגשות שליליים, מיותרים או כאלה שמתקלקלים בתוך הנשמה ומעלים רקב כמו אשפה. אלו הם רגשות שלילים מהם את מנסה להפטר. יש דרכים שונות להפטר מרגשות שלילים. אחת הדרכים הפחות נכונות היא שלא כמו אשפה להשליך אותם החוצה, כלפי אנשים אחרים או לייחס אותם לאנשים אחרים. כאשר מתרחש תהליך של ייחוס רגשותינו השלילים והשלכתם על הזולת אנו עושים לנו אויבים וללא ספק מקבלים ריבאונד של ארסיות מצד הזולת כלפינו. החלום קורא לך לשים לב לרגשות השלילים שבתוכך, למידת הארסיות שיש בהם או שהם מסוגלים לחולל וקורא לך להתמודד עם השאלה כיצד להשכין שלום בנפשך וכיצד להתמודד עם התהליך של התנקות מרגשות שליליים ולא נעימים. במידה ואת אכן חווה חוויות אלה מומלצת ביותר פנייה לטיפול פסיכולוגי. כל טוב ובהצלחה, חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות