חלום על אמי וחברה

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

18/07/2010 | 17:27 | מאת: אודליה ר.

שלום, אני בת 21, ויש לי חברה שהיחסים איתה נמצאים באופן קבוע בעליות וירידות- נכון לעכשיו המצב ביננו טוב. אמא שלי מאוד אוהבת את החברה הזאת, אבל הקשר ביני לבין אמי הוא קצת בעייתי, מאז ילדותי אנחנו לא נוהגות לדבר בפתיחות וקשה לנו להסתדר גם כיום. בחלומי, הייתה לאמי דירה בבעלותה שמאוד רציתי לקבל (לא ידוע לי על דירה כזו במציאות) והדבר היה חשוב לי. על אף שהיא ניסתה להסתיר זאת מימני, נודע לי שחברתי ומשפחתה של חברתי קיבלו את הדירה של אמי. נכנסתי לדירה בכעס והסתובבתי בה, וגיליתי שחברתי מכרה חלק מהחפצים שהיו בתוך הדירה והיו שייכים כנראה לאמי. ניסיתי ליצור קשר עם אמי ולהסביר לה שנפלה טעות, אבל היא "סיננה" אותי והתחמקה. כאשר לבסוף התעמתתי איתה, היא נזפה בי ואמרה שהדירה מגיעה לבחורה הזאת ולמשפחתה כייוון שמדובר במשפחה קשת יום (וזה נכון). היא אמרה שזה הדבר הנכון לעשות וגם אמרה שאני חושבת רק על עצמי. יש לציין שהנושא מאוד מאוד הסעיר והכעיס אותי, אף על פי שבמציאות אני טיפוס קריר ואדיש. תודה רבה אודליה

אודליה היקרה, על פניו זהו חלום קנאה ברור וגלוי בקשר שבין אמך וחברתך. בחלום אמך מעדיפה אותה על פנייך , מעבירה לה את הדירה שבבעלותה ואילו החברה אינה שומרת כהלכה על המתנות שקיבלה מאימך. נראה לי שהחלום מדבר בעצם על משאלה לא מודעת או מודעת לשפר את הקשר עם אמך על מנת שאת תהיי זו "שתקבלי את הדירה" , מאחר ואת אולי תשמרי יותר טוב על החפצים שבתוכה. אגב, האם ייתכן שהזגזוגים ביחסים עם החברה קשורים באיזשהו אופן לזיהוי שלה עם אמך? האם החברה מזכירה לך במשהו את אמא ? ובהתאם יש בקשר הרבה תנודות למעלה ולמטה? מקווה שנתתי לך קווים למחשבה, חלומות נעימים, אילנה.

מנהל פורום פירוש חלומות