חלום על הריון

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

12/03/2011 | 08:38 | מאת: איריס

אילנה שלום רב, אני רווקה בת 22 לאחרונה יוצא לי לחשוב על חתונה וכו' אף על פי שאין לי חבר. חלמתי שאני בהריון בחודש תשיעי שאני מפחדת מוות ללדת יש לי צירים ואין לצידי אף אחד כולם הפנו לי גב ואני גם לא בטוחה מי האבא זה היה כל כך מציאותי שאני מפחדת!!!

איריס היקרה בדרך כלל בחורה בת 22, גיל צעיר לכל הדעות, אינה מעידה על עצמה כרווקה, שכן ברב המיקרים זה מצב טבעי לחלוטין אלא אם כן מדובר במגזר הדתי. האם את שייכת למגזר דתי או חרדי? בחורה בת 22 אינה עוסקת בעובדת היותה רווקה אלא יותר בשאלה אם יש או אין לה בשלב חייה הנוכחי בן זוג. כמו כן, בגיל זה לא כל כך עסוקים בשאלות של הריון ולידה. האם קיימות ציפיות כלפיך מצד המשפחה או הסביבה שתהיי נשואה ותמהרי ללדת? אם אין צפיות כאלה מבחוץ, איך את מבינה את העיסוק הפנימי שלך בהם? יותר מכל בולטת אי ההתאמה של תוכן החלום לנסיבות חייך, והכאב העמוק שכולם יפנו לך עורף ואת מתמודדת לבד עם צרי לידה ועם לידה עתידית אפילו מבלי לדעת את זהות האב. נדמה לי שהחלום מדבר על כאב של בדידות נפשית והוא נותן לכך את אחד הביטויים הקשים רגשית של ללדת לבד, נבגדת ובלי כל מקור של תמיכה. החלום קורא לך לבדוק את כאבך הפנימי, את פגיעותך, ואולי את קשייך ביחסים בינאישיים. כמו כן עולה השאלה של האם את מתלבטת בשאלה בה את עומדת בציפיות שלך מעצמך ושל הזולת ממך. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות